Foto: z otevřených zdrojů
Je to skvělá příloha nebo samostatný pokrm k lehké svačině.
Křehký, světlý salát z čerstvé zeleniny, hrášku z konzervy, bez majonézy, je pikantní a velmi zdravý.
Připravíme si všechnu zeleninu, nakrájíme ji, zalijeme olivovým olejem, sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Je to skvělá příloha nebo jako samostatný pokrm k lehké svačině.
Recept
Složení:
- červené zelí 400 g
- čerstvá okurka 1 ks
- mrkev 1 ks.
- konzervovaný zelený hrášek 100 g
- česnek 3 stroužky
- citronová šťáva 2 polévkové lžíce.
- sójová omáčka 1 polévková lžíce.
- olivový olej 2 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
- čerstvý kopr
Příprava:
- Zelí nakrájejte na tenké nudličky, lehce osolte a rozmačkejte rukama.
- Okurku omyjte a nakrájejte na plátky.
- Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte korejským struhadlem na mrkev.
- Hrášek nechte okapat.
- Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
- Kopr opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nasekejte nadrobno.
- Na zálivku smíchejte citronovou šťávu, sójovou omáčku a olivový olej a promíchejte.
- Do salátové mísy vložte zelí, okurku, mrkev, hrášek, česnek, kopr a přidejte zálivku, mletý černý pepř a sůl. Promíchejte.