Proč má palačinkové těsto hrudky: jak to napravit

Jak připravit palačinkové těsto bez hrudek a co dělat, když už hrudky má.

Palačinkové těsto bez hrudek / depositphotos.com

Impromptu v podobě hrudek mouky kazí nejen vzhled, ale i chuť jakéhokoli pečiva. Důvod je jednoduchý – špatně namíchaná mouka. Poradíme vám, jak hníst palačinkové těsto bez hrudek a co dělat, když se ukáže, že hrudky má.

Dříve jsme vám řekli, jak připravit tenké a jemné palačinky na vodě.

Jak připravit palačinkové těsto bez hrudek

Existuje jedno pravidlo: Nejprve mouku, pak tekutinu. Bez ohledu na to, co připravujete – palačinkové těsto, lívance nebo jiné druhy – tekutina (mléko, voda, vejce) musí být poslána k prosáté mouce. Za tímto účelem udělejte kopeček mouky, udělejte do něj důlek, pošlete tam tekuté přísady a uhněťte těsto.

Pokud těsto obsahuje vejce, je třeba je předem rozmíchat do homogenní konzistence.

Těsto s hrudkami – co dělat

Pokud máte těsto s hrudkami – žádný problém. Můžete to napravit následujícím způsobem:

  • Rozbijte hrudky mixérem;
  • Pokud mixér nemáte, použijte jemné kovové síto, těsto přes něj přeceďte a lžící rozbijte hrudky.

Pravidlo „nejdříve mouka a potom voda“ lze porušit tím, že mouku přidáváte po částech a přes síto a pokaždé těsto důkladně promícháte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: