Jak připravit palačinkové těsto bez hrudek a co dělat, když už hrudky má.
Palačinkové těsto bez hrudek / depositphotos.com
Impromptu v podobě hrudek mouky kazí nejen vzhled, ale i chuť jakéhokoli pečiva. Důvod je jednoduchý – špatně namíchaná mouka. Poradíme vám, jak hníst palačinkové těsto bez hrudek a co dělat, když se ukáže, že hrudky má.
Dříve jsme vám řekli, jak připravit tenké a jemné palačinky na vodě.
Jak připravit palačinkové těsto bez hrudek
Existuje jedno pravidlo: Nejprve mouku, pak tekutinu. Bez ohledu na to, co připravujete – palačinkové těsto, lívance nebo jiné druhy – tekutina (mléko, voda, vejce) musí být poslána k prosáté mouce. Za tímto účelem udělejte kopeček mouky, udělejte do něj důlek, pošlete tam tekuté přísady a uhněťte těsto.
Pokud těsto obsahuje vejce, je třeba je předem rozmíchat do homogenní konzistence.
Těsto s hrudkami – co dělat
Pokud máte těsto s hrudkami – žádný problém. Můžete to napravit následujícím způsobem:
- Rozbijte hrudky mixérem;
- Pokud mixér nemáte, použijte jemné kovové síto, těsto přes něj přeceďte a lžící rozbijte hrudky.
Pravidlo „nejdříve mouka a potom voda“ lze porušit tím, že mouku přidáváte po částech a přes síto a pokaždé těsto důkladně promícháte.