Jak vařit těstoviny, aby se nelepily: nejlepší metody

My shromáždil užitečné tipy pro milovníky těstovin.

Ilustrace REUTERS

Těstoviny jsou pokrm, jehož příprava nezabere mnoho času. Navzdory jednoduchosti receptu si lidé často stěžují, že se lepí.

V tomto článku vám My poradí, jak uvařit těstoviny tak, aby se neslepily.

Chybný způsob

Mnoho lidí se domnívá, že lepení předmětů lze zabránit použitím běžného másla. Jeho hustota je však menší než hustota vody, takže olej jednoduše vystoupá nahoru, místo aby těstoviny obklopil.

Odpověď na otázku, zda můžete do těstovin během vaření přidávat rostlinný olej, je tedy zřejmá: nemá to smysl.

Jak správně vařit těstoviny

Existuje nepsané pravidlo: na 1000 ml vody potřebujete 100 g těstovin a 10 g soli.

Jak dlouho vařit těstoviny, se dozvíte na obalu. Někteří kuchaři však radí, abyste od této doby odečetli 2-3 minuty, pokud plánujete připravit omáčku. V takovém případě se vaří, dokud nejsou al dente.

Aby se těstoviny bez oleje neslepily, je třeba je vařit ve velkém hrnci a na vysokém ohni. Doporučujeme používat pouze výrobky z tvrdé pšenice.

Jak dochutit pokrm

Přesto, jaký olej se má přidávat do těstovin po uvaření? Aby se těstoviny po vychladnutí neslepily, můžete do hrnce přidat trochu slunečnicového nebo olivového oleje.

Kousek másla těstoviny nejen promastí, ale také dodá pokrmu jemnou chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: