Jak uvařit nejchutnější studený koláč: z čeho vařit to nejlepší

Prozradíme vám, z čeho můžete uvařit koloděje a jaké je tajemství chutného pokrmu.

Jak se dělají nejchutnější koloděje – tipy / depositphotos.com

Předpokládá se, že cholodě se poprvé objevily v Rusku už v XVI. století, kdy lidé dlouho vařili vývar a pak si všimli, že v chladu tuhne. Nyní je tento pokrm téměř tradičním zimním jídlem, ale ne všechny hospodyňky vědí, zda je možné koloděje vařit ze zmraženého masa a jaké části jatečně upravených těl je nejlepší koupit.

Jaké maso je lepší vzít na studené koláče – seznam

Hlavním tajemstvím tohoto pokrmu je přítomnost velkého množství kolagenu. Ten napomáhá tomu, aby vývar od prvního okamžiku dobře ztuhl. Nejvíce této složky mají chrupavky, šlachy a kosti, takže byste ji měli a mohli přijímat:

  • vepřové kýty;
  • kuřecí nožičky;
  • mozkové kosti;
  • ocasy;
  • prasečí uši;
  • žíly;
  • chrupavky;
  • kůže;
  • mechy;
  • krky;
  • hlavy.

Ideální variantou je spojit některé z výše uvedených částí jatečně upravených těl a přidat také maso, protože pokud je tuku příliš mnoho, za studena neztuhne. Zkušení kuchaři navíc tvrdí, že je nutné používat maso dospělých zvířat – mají více kolagenu. To znamená, že pro dokonalou studenou bábovku byste měli vzít ne kuřecí, ale kuřecí, ne telecí, ale hovězí.

Na coldcock je také zcela přijatelné použít mražené maso, ale před vložením do hrnce je vhodné ho na několik hodin namočit do studené vody.

Kterou část kuřete je lepší použít na studenou kuchyni?

Je důležité si uvědomit, z čeho se coldcracker vaří, pokud ho chcete vařit na bázi kuřete. Vývar uvařený na základě kuřecích stehen, nožiček, krků nebo křídel se ukáže jako nejbohatší. Mimochodem, kuřecí variantě dávají přednost ty hospodyňky, které vědí, jaký druh cholodě je nejzdravější – kuřecí rosol bude pro žaludek jednodušší, protože kuřecí maso je dietnější než vepřové nebo hovězí.

Vzhledově tento studený koláč připomíná spíše nálev, než klasickou „hustou“ verzi pokrmu. U moderních hospodyněk je oblíbená díky rychlosti přípravy – vaření kuřete (nebo jemu podobného krůtího masa) trvá 3krát kratší dobu než stejný úkon ve vztahu k jakémukoli jinému masu.

Dříve jsme hovořili o tom, jak připravit coldcracker z různých druhů masa.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: