Domácí čokoládové máslo: lahodný recept z dětství

Foto: z otevřených zdrojů

Domácí čokoládové máslo je dokonalý způsob, jak sobě i svým blízkým darovat radost.

Čokoládové máslo je skutečná mňamka, která vyvolává hřejivé vzpomínky z dětství. Jeho jemná chuť s tóny pomeranče a skořice vás může vrátit do doby, kdy každé ráno začínalo kouskem voňavého čerstvého chleba hojně namazaného čokoládovým máslem.

Stránka yummy.lera se podělila o jednoduchý recept, jak si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma. A hlavně – žádné konzervační látky, pouze přírodní ingredience. Toto máslo bude dokonalým doplňkem toastů, buchet nebo třeba croissantů.

Recept

Složení:

  • Čokoláda 100 g
  • Máslo 200 g
  • Pomerančová kůra 1 ks.
  • Skořice ½ lžičky
  • Kakao 20 g

Příprava

  1. Nejprve přiveďte vodu v hrnci k varu a poté ztlumte oheň. Kovovou nebo skleněnou nádobu s nasekanou čokoládou postavte nahoru tak, aby se nedotýkala vody. Čokoládu postupně rozpouštějte za stálého míchání tak, aby vznikla homogenní hmota.
  2. Když je čokoláda zcela rozpuštěná, přidejte měkké máslo. Pokračujte v udržování směsi na vodní lázni, dokud se máslo nespojí s čokoládou a nevytvoří hedvábnou strukturu.
  3. Sundejte směs z ohně a přidejte pomerančovou kůru, skořici a kakao. Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Okamžitě ucítíte kouzelnou vůni pomeranče a skořice, ta dodá máslu jedinečnou chuť.
  4. Nechte máslo vychladnout na pokojovou teplotu. Poté ho nalijte do formy. Nejlepší je použít silikonovou nebo plastovou formu, protože se z ní ztuhlé máslo lépe vyklopí.
  5. Dejte ji na 2-3 hodiny do lednice, dokud neztuhne.

Tipy:

  • Pokud chcete zachovat tvar másla a snadno ho vyjmout, zmrazte ho přes noc v mrazáku. Poté máslo vyjměte z formy a nechte ho v lednici ještě několik hodin rozmrazit.
  • Místo skořice můžete použít vanilkový extrakt.
  • Experimentujte s čokoládou: bílá čokoláda dodá krémovou sladkost a hořká čokoláda bohatou hořkost.

Domácí čokoládové máslo je ideální příležitostí, jak sobě i svým blízkým dopřát radost z ponoření se do světa chutí připomínajících dětství. Vaši kuchyni naplní teplo, vůně čokolády a pomeranče, každá snídaně se stane malým svátkem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: