Tradičně hospodyňky používají k přípravě řízků měkkou housku, ale pokud ji nemáte, můžete použít jiné výrobky.
Co přidat ke kuřecím řízkům místo chleba – varianty / depositphotos.com
Šťavnaté a chutné řízky si nelze představit bez kvalitního mletého masa, teplého mléka a měkké housky. Přesto se někdy stane, že potřebný kousek chleba není k dispozici a proces už začal. My vám poradí, čím můžete chléb v řízcích nahradit, aniž by pokrm ztratil na chuti.
Dříve jsme hovořili o tom, jak nahradit droždí při vaření.
Co můžete dát do mletého masa na řízky místo chleba – možnosti
Úplně všechny hostitelky vědí, že chléb dodává řízkům nadýchanost a dělá je vydatnějšími. Pokrm se ukáže jako kalorický, ale chutný, i když k jeho přípravě není houska vůbec nutná. Lze ji snadno nahradit jinými produkty:
- krupice;
- škrob;
- syrové brambory;
- žitná nebo pšeničná mouka;
- nastrouhaná mrkev, zelí nebo cuketa;
- perlové kroupy.
Existuje ještě jedna možnost, co můžete použít místo chleba na chutné řízky. Je to jen obyčejný ovesné vločky – s ním bude pokrm neméně křehký, ale zdravější.
Řízky bez chleba s ovesnými vločkami – recept
Pokud nevíte, co můžete přidat do řízků pro šťavnatost, kromě cibule, zkuste je uvařit s ovesnými kroupami – pochoutka bude dietní.
Na přípravu budete potřebovat: – kousek másla, – kousek másla, – kousek másla, – kousek másla, – kousek másla:
- kuřecí vejce – 2 ks;
- ovesné vločky – 150 g;
- kuřecí řízky nebo mleté maso – 200 g;
- koření.
Kuřecí řízky rozšlehejte mixérem nebo je protáhněte mlýnkem na maso (pokud jste koupili mleté maso, nemusíte dělat nic). K masu přidejte uvařené ovesné vločky, koření a vejce. Vše důkladně promícháme, vytvarujeme řízky a smažíme na pánvi, dokud nejsou hotové. Můžete také použít troubu – masové placky položte na plech a pečte 30 minut při 180 °C.