Příprava sázených vajec je snadná, pokud znáte jedno tajemství: trik šéfkuchaře.

Foto: z veřejných zdrojů

Pokrm se velmi rychle uvaří

Vejce pošírované je vejce uvařené bez skořápky v horké vodě. V mnoha zemích je považováno za ideální snídaňový pokrm.

Ačkoli se zdá, že je příprava pošírovaného vejce poměrně snadná, lidé si často stěžují na potíže během procesu. V londýnské restauraci Fallow odhalili lifehack, který vám pomůže na všechny nezdary zapomenout.

Šéfkuchař podniku tvrdí, že tajemství je docela jednoduché – do vody vždy přidává kapku octa. Vejce vařte tři minuty ve vodě o teplotě 85-90 stupňů a poté je ihned ponořte do ledové vody:

„Lidé vždycky říkají, že byste měli vodu zamíchat, ale já osobně si myslím, že to opravdu není potřeba. Pokud nevaříte s octem, myslím, že metoda míchání by mohla fungovat, ale já vždycky používám ocet.“

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: