Foto: z veřejných zdrojů
Pokrm se velmi rychle uvaří
Vejce pošírované je vejce uvařené bez skořápky v horké vodě. V mnoha zemích je považováno za ideální snídaňový pokrm.
Ačkoli se zdá, že je příprava pošírovaného vejce poměrně snadná, lidé si často stěžují na potíže během procesu. V londýnské restauraci Fallow odhalili lifehack, který vám pomůže na všechny nezdary zapomenout.
Šéfkuchař podniku tvrdí, že tajemství je docela jednoduché – do vody vždy přidává kapku octa. Vejce vařte tři minuty ve vodě o teplotě 85-90 stupňů a poté je ihned ponořte do ledové vody:
„Lidé vždycky říkají, že byste měli vodu zamíchat, ale já osobně si myslím, že to opravdu není potřeba. Pokud nevaříte s octem, myslím, že metoda míchání by mohla fungovat, ale já vždycky používám ocet.“