Foto: z otevřených zdrojů
Křehká bramborová kůrka, aromatická náplň z hub, šťavnaté zeleniny a sýra dělají z této bramborové rolády lahodnou pochoutku.
Bramborová roláda se zeleninou, sýrem a houbami je skvělou alternativou k tradičním pokrmům. Křehká bramborová kůrka, aromatická náplň z hub, šťavnatá zelenina a sýr – to vše dělá bramborovou roládu vynikající. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak uvařit bramborovou roládu se zeleninou s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Tlana gotuvati jednoduše“.
Recept na bramborovou roládu se zeleninou
- brambory – 600 g
- vejce – 2 ks.
- sýr – 160 g
- sladká paprika – 0,5 ks.
- žampiony – 300 g
- cibule – 1 ks.
- mrkev – 1 ks.
- sůl – podle chuti
- pepř – podle chuti
Příprava:
- Bramborovou roládu se zeleninovou náplní připravíte tak, že oloupete a nastrouháte brambory. Do bramborové směsi rozklepněte vejce a podle chuti osolte.
- Nastrouhejte 100 g sýra na hrubém struhadle a přidejte ho k bramborám. Ingredience důkladně promíchejte a bramborovou směs vložte do velké silikonové zapékací misky.
- Pokud pečete na pergamenu, měl by být papír potřený olejem. Vrstvu brambor urovnejte a bramborový koláč pečte 25 minut při 180 stupních.
- Mezitím omyjte a nakrájejte žampiony a oloupejte a nakrájejte cibuli na malé kostičky. Oloupejte a nastrouhejte mrkev a nakrájejte papriku na kostičky.
- Houby osmahněte na suché pánvi, dokud se z nich neodpaří šťáva. Poté přilijte olej, vsypte cibuli, papriky a mrkev a na středním plameni vařte suroviny do změknutí, asi 10 minut.
- Zeleninovou náplň rozetřete na bramborový chléb, 4-5 cm od okraje na jedné straně. Zbylý sýr nastrouhejte a posypte jím zeleninovou náplň, trochu si nechte na posypání rohlíku.
- Srolujte bramborový chléb s náplní do rolády a posypte ji zbylým sýrem. Poté roládu pečte dalších 15 minut při 180 stupních.