Jak udělat kuřecí vývar ještě chutnější: tři ingredience, které přidávaly naše babičky

Pojďme zjistit, co a jak připravit z kuřecího vývaru, aby byla polévka bohatá, s lákavou vůní a správnou chutí.

Jak udělat kuřecí vývar chutnější – jak pokrm vařily naše babičky / depositphotos.com

Mnozí se domnívají, že uvařit kuřecí vývar – to je jednoduché: řekněme, že vezmeme kuře, zalijeme vodou a je hotovo. Ve skutečnosti je v tom několik jemností. Jak zlepšit chuť kuřecího vývaru pomocí tří jednoduchých ingrediencí – prozradíme vám, jak tento pokrm vařily naše babičky.

Co je lepší dávat do kuřecího vývaru – jaké části kuřete použít.

Na vývar můžete použít buď celé kuře, nebo části kuřete – důležité je však použít kuře na polévku, ne brojlerové.

Polévkový pták je nosnice starší dvou let. Je tužší než brojlerové kuře a jeho vaření trvá déle, ale vývar z něj bude bohatší a plnější.

Pokud vaříte celé kuře, musíte z něj odstranit vnitřnosti a přebytečný tuk, jinak bude vývar zakalený. Pokud si na vývar vezmete části kuřete, může to být trup, křídla, stehna nebo stehna s kostí. Filé by se nemělo používat – nedá se z něj připravit vývar.

Co přidat do vývaru, aby byl chutnější – tři cenově dostupné ingredience, díky kterým bude polévka dokonalá.

Aby byl vývar skvělý, s lákavou vůní a správnou chutí, stačí použít 3 ingredience. Ty zvýrazní jemnou chuť a příjemnou vůni kuřete:

Nakrájejte ji na 3-4 kousky a vložte ji do hrnce hned na začátku vaření spolu s kuřetem.

Cibuli se odstraní pouze vrchní vrstva slupky, a pak se důkladně omyje a tak se přímo ve zbylé slupce přidá do vývaru. Proč se to dělá? Slupky dodají vývaru zlatavou barvu a samotná cibule zvýrazní chuť kuřete.

Mrkev a cibuli vyjměte z vývaru několik minut před koncem vaření.

Co přidat do kuřecího vývaru pro lepší chuť? Samozřejmě kopr – do pokrmu se velmi harmonicky hodí. Bylinky přidejte až po skončení vaření, před podáváním. Kopru nedávejte mnoho, aby nerušil chuť polévky.

Jak dlouho vařit kuřecí vývar? Buďte trpěliví: kuřecí polévka se bude vařit nejméně hodinu a půl. Navíc by se mělo vařit na mírném ohni. Musíte dávat pozor: pokud se maso snadno oddělí od kosti, je hotové.

A ještě pár drobností:

  • 2-2,5 litru vody na 1 kg masa;
  • maso a ostatní přísady by se měly vkládat pouze do studené vody a poté přivést k varu, aby se rovnoměrně zahřály a postupně uvolňovaly šťávu;
  • na začátku vaření vývar osolte – sůl podporuje uvolňování šťáv z masa a polévka bude sytější.

Také v průběhu vaření by se z polévky měla odstranit pěna – aby vývar nebyl hořký a byl průhledný.

Dříve jsme si řekli, na jakém oleji je lepší smažit – jakou chybu dělá mnoho lidí.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: