Čokoláda, sýr, citron, kaviárové sendviče: co dalšího by se nemělo používat k občerstvení alkoholem?

Prozradíme vám, proč by se koňak neměl podávat s citronem, šampaňské s čokoládou a vodka s nakládanými rajčaty.

Co nezakusovat k alkoholu – tipy / depositphotos.com

Na prahu novoročních svátků je důležité vědět, jaké pochutiny je nutné mít na stole a co je lepší odmítnout, abyste neměli později zdravotní problémy. Jak se ukázalo, mnoho oblíbených pochoutek je pod přísným zákazem – My zjistil, co se vlastně nesmí občerstvovat alkoholem.

Co byste neměli svačit k vodce

Malá solená rajčata, okurky, žampiony, sádlo, lehce solené ryby. – jsou nejoblíbenějšími pochoutkami k takovému alkoholickému nápoji, jako je vodka. Odborníci na výživu a gastroenterologové však tvrdí, že takové pochutiny mohou vést k vážným problémům.

Proč byste například neměli svačit vodku s houbami, je následující. smrže nebo nakládané houby – je nebezpečný výrobek. Pokud si je dáte k svačině s vodkou, hrozí vám alergie nebo nevolnost, takže pokud chcete houby, je lepší zvolit bílé, lišky nebo osenice.

Málokdo ví, proč byste neměli svačit meloun s vodkouzejména nakládaný nebo konzervovaný – jakékoli ovoce v kombinaci se silnými alkoholickými nápoji vede k nadýmání, plynatosti a kolice. Stejný bod vysvětluje, zda můžete svačit vodku s jablkem – rozhodně ne. Ovoce by se mělo ke svačině krájet pouze v případě, že pijete bílé víno.

Co nesvačit ke koňaku

Mezi nejoblíbenější pochoutky pro milovníky koňaku patří např. citron a čokoládaOba tyto výrobky jsou však na seznamu zakázaných výrobků. Za prvé ruší chuť koňaku a brání vám vychutnat si nápoj. Velmi často se citron podává ke špatné kvalitě koňaku, aby lidé necítili trik – to je důvod, proč by se koňak neměl s citronem zakusovat. Za druhé, Čokoláda, koláče, bonbóny a další sladkosti se v žaludku rozpustí jako první, protože pro tělo je důležitější glukóza. Alkohol zůstane „na později“, výsledkem je náhlý vzestup inzulínu, rychlá intoxikace a těžká kocovina. Tělo je nakonec silně otráveno toxiny z alkoholu a veškerý cukr se přemění na tukové buňky.

Co si nedopřát k vínu a šampaňskému

Ženy nejčastěji pijí právě takový alkohol – víno a šampaňské, zejména na Silvestra. Proto je důležité pamatovat na to, co se nemá svačit. Obecná doporučení se týkají čokolády, sladkostí a zmrzliny. Lékaři vysvětlují, proč byste neměli svačit šampaňské s čokoládou – je to silný úder na slinivku, pokud takové pochoutky praktikujete pravidelně, můžete si „vysloužit“ zánět slinivky.

Jaké jsou problémy se slinivkou břišní?

Víno a šampaňské byste neměli svačit kaviárové sendviče, tuňákové saláty, plísňové sýry.. Pokud jste vařili kuře ve sladkokyselé omáčce nebo smažené žebrapak by měl být nápoj k těmto pokrmům úspěšnější než tyto dva nápoje.

Co si k whisky nedávat

Seznam toho, co se nemá svačit k alkoholu z takové kategorie, jako je whisky, je prakticky stejný jako všechny výše uvedené. Zakázané Sladkosti, pečivo, kořeněná jídla, smažené tučné maso, nakládaná zelenina a marinády, veškeré pokrmy s octovou zálivkou. V lepším případě si prostě zkazíte chuť nápoje a nebudete cítit celou „kytici“, v horším případě – získáte hrozný pocit a strašnou kocovinu.

O tom, co si dát k whisky a jinému alkoholu na svačinu, jsme si řekli už dříve.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: