Prozradíme vám, proč by se koňak neměl podávat s citronem, šampaňské s čokoládou a vodka s nakládanými rajčaty.
Co nezakusovat k alkoholu – tipy / depositphotos.com
Na prahu novoročních svátků je důležité vědět, jaké pochutiny je nutné mít na stole a co je lepší odmítnout, abyste neměli později zdravotní problémy. Jak se ukázalo, mnoho oblíbených pochoutek je pod přísným zákazem – My zjistil, co se vlastně nesmí občerstvovat alkoholem.
Co byste neměli svačit k vodce
Malá solená rajčata, okurky, žampiony, sádlo, lehce solené ryby. – jsou nejoblíbenějšími pochoutkami k takovému alkoholickému nápoji, jako je vodka. Odborníci na výživu a gastroenterologové však tvrdí, že takové pochutiny mohou vést k vážným problémům.
Proč byste například neměli svačit vodku s houbami, je následující. smrže nebo nakládané houby – je nebezpečný výrobek. Pokud si je dáte k svačině s vodkou, hrozí vám alergie nebo nevolnost, takže pokud chcete houby, je lepší zvolit bílé, lišky nebo osenice.
Málokdo ví, proč byste neměli svačit meloun s vodkouzejména nakládaný nebo konzervovaný – jakékoli ovoce v kombinaci se silnými alkoholickými nápoji vede k nadýmání, plynatosti a kolice. Stejný bod vysvětluje, zda můžete svačit vodku s jablkem – rozhodně ne. Ovoce by se mělo ke svačině krájet pouze v případě, že pijete bílé víno.
Co nesvačit ke koňaku
Mezi nejoblíbenější pochoutky pro milovníky koňaku patří např. citron a čokoládaOba tyto výrobky jsou však na seznamu zakázaných výrobků. Za prvé ruší chuť koňaku a brání vám vychutnat si nápoj. Velmi často se citron podává ke špatné kvalitě koňaku, aby lidé necítili trik – to je důvod, proč by se koňak neměl s citronem zakusovat. Za druhé, Čokoláda, koláče, bonbóny a další sladkosti se v žaludku rozpustí jako první, protože pro tělo je důležitější glukóza. Alkohol zůstane „na později“, výsledkem je náhlý vzestup inzulínu, rychlá intoxikace a těžká kocovina. Tělo je nakonec silně otráveno toxiny z alkoholu a veškerý cukr se přemění na tukové buňky.
Co si nedopřát k vínu a šampaňskému
Ženy nejčastěji pijí právě takový alkohol – víno a šampaňské, zejména na Silvestra. Proto je důležité pamatovat na to, co se nemá svačit. Obecná doporučení se týkají čokolády, sladkostí a zmrzliny. Lékaři vysvětlují, proč byste neměli svačit šampaňské s čokoládou – je to silný úder na slinivku, pokud takové pochoutky praktikujete pravidelně, můžete si „vysloužit“ zánět slinivky.
Jaké jsou problémy se slinivkou břišní?
Víno a šampaňské byste neměli svačit kaviárové sendviče, tuňákové saláty, plísňové sýry.. Pokud jste vařili kuře ve sladkokyselé omáčce nebo smažené žebrapak by měl být nápoj k těmto pokrmům úspěšnější než tyto dva nápoje.
Co si k whisky nedávat
Seznam toho, co se nemá svačit k alkoholu z takové kategorie, jako je whisky, je prakticky stejný jako všechny výše uvedené. Zakázané Sladkosti, pečivo, kořeněná jídla, smažené tučné maso, nakládaná zelenina a marinády, veškeré pokrmy s octovou zálivkou. V lepším případě si prostě zkazíte chuť nápoje a nebudete cítit celou „kytici“, v horším případě – získáte hrozný pocit a strašnou kocovinu.
O tom, co si dát k whisky a jinému alkoholu na svačinu, jsme si řekli už dříve.