Tajemství dokonalého Oliviera je odhaleno: jaké produkty v salátu lze nahradit

Olivier je v mnoha rodinách neodmyslitelným pokrmem na novoročním stole. Pokud patříte mezi milovníky Oliviera, máte možnost udělat salát ještě chutnější.

Olivier je salát, se kterým můžete a měli byste experimentovat / foto depositphotos.com

Olivier je novoroční salát, který si mnozí spojují s tímto svátkem. Dostatečně jednoduchý, ale zároveň chutný a vydatný pokrm si mnoho lidí oblíbilo a po mnoho let vstupoval do svátečního jídelníčku našich maminek a babiček. Jak ale ujišťují kuchaři, Olivier je salát, se kterým můžete a měli byste experimentovat.

Olivijský salát je skvělý pokrm, který se hodí pro všechny, kteří chtějí ochutnat:

Je možné nahradit okurky v Olivier

Ano, můžete. Pokud připravujete Olivier a přemýšlíte, co přidat do salátu místo okurek, které nemáte po ruce, můžete použít jakékoliv nakládané houby. Šéfkuchaři doporučují vybírat houby s pevnou strukturou. Například žampiony nebudou fungovat, protože jsou poměrně měkké. Ale opiátové nebo bílé houby budou v salátu vypadat skvěle. Houby samozřejmě změní chuť salátu a nebude to ten Olivier, na který jste zvyklí, ale bude vynikající.

foto: gastronomgastronom foto

Je možné nahradit brambory v Olivier

Pokud se snažíte trochu zhubnout a nevíte, co přidat do Olivier místo brambor – klidně použijte topinambur. Je méně kalorický a pro vaši postavu není tak nebezpečný.

Můžete také buď snížit množství brambor v salátu, nebo je nepoužít vůbec. Olivier bez brambor nebude tak vydatný jako klasická verze, ale nebude o nic méně chutný.

Někteří kuchaři radí místo brambor použít celer nebo vařenou rýži. Pokud jste však stále zastánci klasiky – stačí část brambor nahradit masovou nádivkou. Chuť salátu zůstane stejná, ale kalorií výrazně ubude.

Je možné nahradit vejce v Olivier

Pokud chcete připravit libovou verzi Olivier a nevíte, co přidat místo vajec – klidně použijte solené houby. Houby samozřejmě dodají salátu novou chuť, ale pokrmu to jen prospěje. Šéfkuchaři doporučují pro chudou verzi Olivier použít nakládané houby.

Dá se Olivier připravit i bez klobásy?

Samozřejmě, že můžete. Pokud připravujete Olivier a nevíte, co přidat místo klobásy, klidně použijte kuřecí prsa, šunku nebo maso z kuřecích stehen. Do Olivier se skvěle hodí uzená kuřecí stehna. Dodají salátu uzenou chuť a vůni a pokrm zazáří novými barvami.

Do salátu Olivier můžete přidat také telecí, vepřové, krůtí a dokonce i králičí maso. Všimněte si, že do salátu Olivier můžete použít jak vařené, tak pečené maso. V jakékoli variantě bude velmi vydatný a chutný.

Pokud jste příznivci klasické verze a po řadě experimentů jste se rozhodli vrátit ke známějšímu receptu – kupte si dobrou klobásu. Pokud nevíte, jakou uzeninu můžete na Oliviera použít – vezměte kvalitní drahou uzeninu bez přidaného tuku. Doktorská, Školnaja, Molochnaja a jakákoli jiná klobása v přírodním střívku bude pro Oliviera ideální.

foto depositphotos.comfoto depositphotos.com

Co přidat do Olivier místo hrášku

Pokud připravujete Olivier a nevíte, co přidat místo hrášku – klidně použijte jakékoli fazole. Kuchaři doporučují použít vařené fazole. Pokud budete používat již hotové fazole z konzervy, mějte na paměti, že by měly být bez rajčatové omáčky.

Místo hrášku můžete použít také konzervovanou kukuřici nebo kapary. Mějte však na paměti, že tyto produkty mají velmi odlišnou chuť od konzervovaného hrášku, na který jsme zvyklí, takže změní chuť salátu. Kukuřice dodá pokrmu sladkou chuť, zatímco kapary ho udělají mírně slaným.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: