Příprava čokoládového fondue se zmrzlinou

Foto: z veřejných zdrojů

Má jemnou čokoládovou krustu a tekutý střed, který se po rozříznutí přelije.

Čokoládový fondán je klasický dezert, který zaujme nejen svou chutí, ale i vzhledem. Má jemnou čokoládovou krustu a tekutý střed, který se při krájení rozlévá.

Recept

Složení:

  • hořká čokoláda – 180 g
  • máslo – 200 g
  • cukr – 150 g
  • vejce – 5 ks
  • mouka – 100 g
  • tmavý kakaový prášek – 25 g
  • sůl – špetka
  • zmrzlina – 3 lžíce (nebo kulička)

Příprava:

  1. Čokoládu nalámejte na malé kousky a 180 g másla nakrájejte na kostičky. Přísady rozpusťte v parní lázni a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  2. V samostatné míse šlehejte cukr s vejci, dokud se cukr nerozpustí a směs nezesvětlí. Když čokoládová směs mírně vychladne, opatrně ji nalijte na rozšlehaná vejce a ingredience promíchejte.
  3. Mouku prosejeme a postupně ji vmícháme do čokoládové směsi. Mísu s tekutým těstem zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny.
  4. Formy na pečení vymažte zbylým máslem a dno a stěny vysypte kakaovým práškem. Formy naplníme do 2/3 čokoládovým těstem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na 7-8 minut. Pokud jsou formy velké, můžete dobu pečení prodloužit o 1-2 minuty.
  5. Je důležité moučník nepropéct, jinak se změní v bábovku. Fondue vyjměte z formiček, posypte špetkou soli a podávejte se zmrzlinou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: