Den vykládky: 5 možností, jak se zotavit z dovolené

Jak odstranit tíhu v žaludku a zhubnout po svátečních hostinách – čtěte v materiálu My.

Den vykládky / depositphotos.com

Dne 5. ledna se ve světě slaví Mezinárodní den vykládky. Toto datum bylo zřejmě speciálně vymyšleno, aby nám připomnělo, že přejídání je škodlivé a tělo si potřebuje dát pauzu. Skvělým způsobem, jak toho dosáhnout, je uspořádat vykládací den. Pomůže vám zbavit se tíhy v žaludku po svátečních hostinách a dokonce i zhubnout. Jak si udělat vykládací den a také 5 variant takového vykládání – si přečtěte v materiálu My.

Již dříve jsme psali, jak uvařit kroupy bez vaření, pokud neustále zhasínáte světlo.

Vykládací dny si můžete domluvit nejen po prázdninách. Podle odborníků na výživu je vykládání také impulsem k tomu, aby tělo zhublo.Vykládací den je možné provádět jednou týdně a poté jej opakovat každý týden. Tímto způsobem se můžete zbavit tří kilogramů za měsíc – hlavní je dodržovat střídmost v dalším stravování, nenajíst se a nepřejíst se hned druhý den po vykládání.

Vykládací den – 5 pravidel

Pro všechny vykládací dny platí několik základních pravidel:

  1. Vykládací dny lze provádět maximálně dvakrát týdně.
  2. V tento den zrušte namáhavé cvičení.
  3. Jezte každé 2,5 až 3 hodiny.
  4. Nezapomeňte pít vodu – 2-2,5 litru denně.
  5. Nepoužívejte diuretika ani projímadla.

Nezapomínejte, že vykládací den je pro tělo dnem volna, proto byste ho neměli zatěžovat zbytečnostmi.

Jak uspořádat vykládací den – 5 variant

Nabízíme několik variant vykládkových dnů, které lze mezi sebou střídat.

Vykládací den na kefír

Co potřebujete: 1,5 litru kefíru

Jak provést vykládku: Během dne byste měli pít pouze kefír. Nemusí být odtučněný, můžete užívat kefír o obsahu tuku 1,5 %.

Vykládací den na tvaroh s ovocem a zeleninou

Co potřebujete:

  • Tvaroh (obsah tuku nejvýše 5 %) – 500 g
  • Zelenina – 600 g

Tip: můžete užívat jakoukoli zeleninu v syrové nebo vařené formě, kromě mrkve, červené řepy a brambor.

Tip: ovoce by mělo být neslazené, např. jablka, grapefruity, hrušky.

  • Rostlinný olej (na zálivku) – 2 polévkové lžíce.

Jak provést vykládání: během dne jezte tvaroh se zeleninou a tvaroh s ovocem. Můžete také vypít 1-2 sklenice kefíru, pít bylinkový a zelený čaj.

Vykládací den na pohankové kaši se zeleninou

Co potřebujete:

  • Pohanková kaše – 400 g
  • Zelenina – 1kg

Tip: můžete užívat jakoukoli zeleninu v syrové nebo vařené formě, kromě mrkve, červené řepy a brambor.

  • Rostlinný olej (na zálivku) – 2 polévkové lžíce.

Můžete přidat malé množství žampionů, ořechů (3 kusy). Během dne pijte zelený a bylinkový čaj.

Vykládací den na kuřecím řízku

Co potřebujete: 500 g vařených kuřecích řízků.

Jak provést vykládku: během dne jezte kuřecí řízky, můžete je kombinovat s listovou zeleninou. Můžete také pít čaj (černý nebo zelený) nebo vodu s citronem.

Vykládací den na maso nebo ryby se zeleninou

Co potřebujete:

  • Libové maso, drůbež nebo ryby – 400 g
  • Zelenina – 1kg

Tip: můžete užívat jakoukoli zeleninu v syrové nebo vařené formě, kromě mrkve, červené řepy a brambor.

  • Rostlinný olej (na zálivku) – 2 polévkové lžíce.

Denně můžete vypít 2 šálky zeleného čaje a 2 šálky bylinkového čaje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: