Výroba jahodového tvarohového koláče ve sklenicích

Foto: z veřejných zdrojů

Jahodový cheesecake ve sklenicích – stylový dezert na Valentýna

Tvarohový koláč je ideální sladký dezert pro svátek zamilovaných. Aby byl nezapomenutelný, připravte cheesecake ve sklenicích. Toto stylové servírování mu dodá zvláštní romantiku a vytvoří slavnostní atmosféru.

Recept

Složení:

  • voda – 650 ml
  • rozpuštěné mléčné sušenky – 350 g
  • tvaroh – 400 g
  • zakysaná smetana – 250 ml
  • máslo – 110 ml
  • kondenzované mléko – 2 polévkové lžíce.
  • želatina – 20 g
  • cukr – 140 g
  • vanilkový cukr – 10 g
  • jahodové želé – 90 g
  • jahody – 300 g

Příprava:

  1. Chcete-li připravit jahodový cheesecake bez pečení, rozemelte sušenky mixérem na drobky. Rozpusťte máslo, smíchejte ho s drobky a přidejte kondenzované mléko.
  2. Směs rozprostřete do sklenic a vrstvu pevně utěsněte. Sklenice dejte na 15 minut do lednice a mezitím si připravte náplň.
  3. Želatinu naplňte 250 ml horké vody, rozmíchejte do homogenní konzistence. Hustou želatinu pak zahřejte, aby se rozpustila, a zchlaďte ji na pokojovou teplotu.
  4. V samostatné míse vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, obyčejným a vanilkovým cukrem dohladka. Přidejte želatinu a směs promíchejte. Tvarohovou náplň nalijte do sklenic a tvarohový koláč dejte na 20 minut do mrazáku.
  5. Mezitím zalijte jahodové želé vodou a směs míchejte, dokud nebude hladká. Čerstvé nebo dříve rozmražené jahody nakrájejte na malé kousky a naaranžujte do sklenic.
  6. Tvarohový koláč naplňte jahodovým želé pokojové teploty a dejte do lednice, dokud neztuhne, a sklenice zakryjte víčky nebo potravinovou fólií.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: