Foto: z veřejných zdrojů
Jahodový cheesecake ve sklenicích – stylový dezert na Valentýna
Tvarohový koláč je ideální sladký dezert pro svátek zamilovaných. Aby byl nezapomenutelný, připravte cheesecake ve sklenicích. Toto stylové servírování mu dodá zvláštní romantiku a vytvoří slavnostní atmosféru.
Recept
Složení:
- voda – 650 ml
- rozpuštěné mléčné sušenky – 350 g
- tvaroh – 400 g
- zakysaná smetana – 250 ml
- máslo – 110 ml
- kondenzované mléko – 2 polévkové lžíce.
- želatina – 20 g
- cukr – 140 g
- vanilkový cukr – 10 g
- jahodové želé – 90 g
- jahody – 300 g
Příprava:
- Chcete-li připravit jahodový cheesecake bez pečení, rozemelte sušenky mixérem na drobky. Rozpusťte máslo, smíchejte ho s drobky a přidejte kondenzované mléko.
- Směs rozprostřete do sklenic a vrstvu pevně utěsněte. Sklenice dejte na 15 minut do lednice a mezitím si připravte náplň.
- Želatinu naplňte 250 ml horké vody, rozmíchejte do homogenní konzistence. Hustou želatinu pak zahřejte, aby se rozpustila, a zchlaďte ji na pokojovou teplotu.
- V samostatné míse vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, obyčejným a vanilkovým cukrem dohladka. Přidejte želatinu a směs promíchejte. Tvarohovou náplň nalijte do sklenic a tvarohový koláč dejte na 20 minut do mrazáku.
- Mezitím zalijte jahodové želé vodou a směs míchejte, dokud nebude hladká. Čerstvé nebo dříve rozmražené jahody nakrájejte na malé kousky a naaranžujte do sklenic.
- Tvarohový koláč naplňte jahodovým želé pokojové teploty a dejte do lednice, dokud neztuhne, a sklenice zakryjte víčky nebo potravinovou fólií.