Existují potraviny, kterým je vhodné se při hubnutí vyhnout nebo je omezit na minimum.
Některé druhy zeleniny mohou mít negativní vliv na vaši hmotnost, zejména pokud se konzumují v nadměrném množství.
Které zelenině byste se měli ve svém jídelníčku vyhnout, pokud chcete shodit přebytečná kila
Obsahuje škrob
Přítomnost cukru a škrobu může ztížit hubnutí. Je to proto, že prudké zvýšení hladiny cukru v krvi způsobuje rychlý pocit hladu a v důsledku toho přejídání.
Kukuřice a hrách
Zejména kukuřice je jedním z hlavních viníků neúspěšného hubnutí. Fazole, hrách a brambory však patří také mezi škrobnatou zeleninu, která může hubnutí rovněž ztěžovat. Pokud máte svůj jídelníček pod kontrolou s cílem zhubnout, je vhodnější červená řepa, která škrob neobsahuje, a zelenina, jako je brokolice, rajčata nebo mrkev.
Díky vysokému obsahu vody a nízkému obsahu kalorií jsou pomocníky na cestě k dokonalé postavě.
Již dříve jsme psali, kdy byste měli jíst, abyste zhubli. Více se o tom dočtete v NOVINKY.
- Jak se na jaře vzdát cukru a zhubnout
- Sedm druhů ryb s maximálním přínosem pro tělo
- Tři ranní nápoje pro rychlé spalování břišního tuku
- Jak po zhubnutí znovu nepřibrat
- Co je ketodieta a proč spaluje tuky bez utrpení