Jak připravit šťavnaté kuřecí řízky: 5 jednoduchých tajemství a osvědčený recept

Jak správně usmažit kuřecí řízky a jak je připravit tak, aby si vaši blízcí řekli o další – dozvíte se v článku My.

Jak připravit šťavnaté kuřecí řízky / depositphotos.com

Řízky lze připravit z různých surovin – masa, ryb, drůbeže a dokonce i zeleniny. Kuřecí řízky jsou považovány za jedny z nejužitečnějších, protože kuřecí maso je mnoha odborníky na výživu uznáváno jako dietní. My vám poradí, jak z mletého kuřecího masa na pánvi připravit šťavnaté kuřecí řízky.

Již dříve jsme hovořili o tom, jak připravit řízky bez mlýnku na maso.

Jaké koření se do kuřecích řízků přidává a v čem je ještě tajemství?

Zkušení kuchaři nazývají několik hlavních ncí, jejichž znalost umožní každé hostitelce připravit z mletého kuřete vzdušné řízky:

  • správné poměry – na 1 kg mletého masa přidejte maximálně 2-3 vejce a 250 g chleba;
  • chutné přídavky – nezapomeňte dát chléb namočený v mléce, cibuli a trochu másla;
  • nejlepší kus masa – Pokud kupujete maso, nepoužívejte na kotlety kousky bez kůže;
  • kouzlo mletého masa – Před vařením ji nakrájejte rukama a po uhnětení ji nechte 20-30 minut odležet;
  • kvalitní smažení – řízky by se měly připravovat pouze na silně rozpálené pánvi a poté vařit pod pokličkou na mírném ohni.

Kuchaři také doporučují přidávat do mletého masa nasekané bylinky, mletý česnek a další koření. Hlavně to nepřehánějte, jinak budou řízky tvrdé.

Šťavnaté kuřecí řízky – klasický recept

Podle tohoto receptu se vám podaří připravit kuřecí řízky k potěšení celé rodiny.

Budete potřebovat:

  • kuřecí řízek – 500 gr;
  • cibule – 2 ks;
  • máslo – 40 g;
  • bílý chléb – 100 g;
  • mléko – 200 ml;
  • strouhanka – 100 gr;
  • vejce – 1 ks;
  • rostlinný olej;
  • sůl, pepř, koření.

Nakrájejte cibuli, osmažte ji na másle dozlatova. Drobenku z bílého chleba zalijeme mlékem a necháme 5 minut odležet. Kuřecí řízky, cibuli a chléb protáhneme mlýnkem na maso. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, koření, promícháme, rozšleháme a necháme 30 minut odležet. Z mletého masa vytvarujeme řízky, obalíme je ve strouhance a položíme na rozehřátou pánev. Smažíme po obou stranách 2-3 minuty, poté přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a pokrm uvedeme do stavu připravenosti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: