Jak správně usmažit kuřecí řízky a jak je připravit tak, aby si vaši blízcí řekli o další – dozvíte se v článku My.
Jak připravit šťavnaté kuřecí řízky / depositphotos.com
Řízky lze připravit z různých surovin – masa, ryb, drůbeže a dokonce i zeleniny. Kuřecí řízky jsou považovány za jedny z nejužitečnějších, protože kuřecí maso je mnoha odborníky na výživu uznáváno jako dietní. My vám poradí, jak z mletého kuřecího masa na pánvi připravit šťavnaté kuřecí řízky.
Již dříve jsme hovořili o tom, jak připravit řízky bez mlýnku na maso.
Jaké koření se do kuřecích řízků přidává a v čem je ještě tajemství?
Zkušení kuchaři nazývají několik hlavních ncí, jejichž znalost umožní každé hostitelce připravit z mletého kuřete vzdušné řízky:
- správné poměry – na 1 kg mletého masa přidejte maximálně 2-3 vejce a 250 g chleba;
- chutné přídavky – nezapomeňte dát chléb namočený v mléce, cibuli a trochu másla;
- nejlepší kus masa – Pokud kupujete maso, nepoužívejte na kotlety kousky bez kůže;
- kouzlo mletého masa – Před vařením ji nakrájejte rukama a po uhnětení ji nechte 20-30 minut odležet;
- kvalitní smažení – řízky by se měly připravovat pouze na silně rozpálené pánvi a poté vařit pod pokličkou na mírném ohni.
Kuchaři také doporučují přidávat do mletého masa nasekané bylinky, mletý česnek a další koření. Hlavně to nepřehánějte, jinak budou řízky tvrdé.
Šťavnaté kuřecí řízky – klasický recept
Podle tohoto receptu se vám podaří připravit kuřecí řízky k potěšení celé rodiny.
Budete potřebovat:
- kuřecí řízek – 500 gr;
- cibule – 2 ks;
- máslo – 40 g;
- bílý chléb – 100 g;
- mléko – 200 ml;
- strouhanka – 100 gr;
- vejce – 1 ks;
- rostlinný olej;
- sůl, pepř, koření.
Nakrájejte cibuli, osmažte ji na másle dozlatova. Drobenku z bílého chleba zalijeme mlékem a necháme 5 minut odležet. Kuřecí řízky, cibuli a chléb protáhneme mlýnkem na maso. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, koření, promícháme, rozšleháme a necháme 30 minut odležet. Z mletého masa vytvarujeme řízky, obalíme je ve strouhance a položíme na rozehřátou pánev. Smažíme po obou stranách 2-3 minuty, poté přikryjeme pokličkou, snížíme teplotu a pokrm uvedeme do stavu připravenosti.