Bez škrobu ve většině receptů si snadno vystačíte s produkty, které v kuchyni určitě máte.
Jak nahradit škrob v pokrmech / foto depositphotos.com
Škrob – základ mnoha pokrmů, omáček a dezertů. Někdy však jeho absenci zjistíme již v průběhu vaření. Nespěchejte do supermarketu, protože vždy existuje alternativa.
Dříve vám My prozradil, jak nahradit droždí při pečení, a dnes vám prozradíme, jak nahradit škrob v receptu.
Škrob se do pokrmů přidává kvůli zahuštění. Právě pro tuto schopnost se bez něj neobejde většina omáček, masových a bobulových náplní a krémů. Zkušení kuchaři vědí, čím v receptu můžete bramborový škrob nahradit. Zároveň by se pro každý z případů měla použít jiná alternativa.
Čím lze nahradit škrob při pečení?
V případě pečení se nejčastěji přidávají až dvě polévkové lžíce škrobu. Přitom jeho funkci dokonale plní jeden slepičí vejce malá velikost.
U sladkého pečiva se navíc místo škrobu používá škrob. kokosové hobliny. Předtím je však třeba je rozemlít mixérem na prášek. Tato varianta je mimochodem ideální, pokud hledáte něco, čím byste nahradili škrob v tvarohovém koláči. Výjimkou je, pokud nemáte rádi chuť a vůni kokosu, protože zde to bude cítit.
Je tu ještě jeden rychlý hack – škrob můžete nahradit v pečivu. ovesná mouka. Můžete použít hotovou mouku, nebo si ji můžete vyrobit namletím ovesných vloček.
Čím nahradit škrob v omáčce?
Recepty na většinu omáček tuto složku obsahují. I v tomto případě však existuje alternativa – napište si, čím škrob nahradit, abyste omáčky zahustily.
Jak na omáčky?
Omáčka je zahuštěná místo škrobu mouka. Lze použít i pšeničnou mouku, jejíž množství je třeba během vaření upravit podle konzistence omáčky.
Čím lze v nádivce nahradit škrob?
Nejčastěji se škrob používá v náplních z bobulového ovoce. Hlavním trikem je zachovat celistvost bobulí ve viskózní omáčce. Právě kvůli viskozitě se škrob přidává zejména při přípravě třešňové náplně do palačinek, koláčů a zákusků.
Škrob lze v třešňové náplni nahradit několika způsoby. Funkci zahušťování lze dokonale splnit pomocí kukuřičná, pohanková, žitná nebo ovesná mouka.. Přidávejte podle principu škrobu, ale kontrolujte poměry s ohledem na výslednou konzistenci.
Současně se škrob přidává nejen do náplní z bobulovin a ovoce, ale také do masových náplní. Zde kuchařští odborníci vyzdvihují samostatný životabudič, než nahradit škrob v mase. Přidejte do nádivky trochu želatiny zředěné vodou nebo agar-agar. Vaše karbanátky nebo řízky pak budou mít dokonalý tvar.