Proč některé snídaňové cereálie ničí vaše zdraví?

Sacharidová snídaně může vést k rychlému zvýšení hladiny cukru a inzulínu v krvi.

Odborníci často doporučují jíst kaše jako první jídlo dne, ale některé mohou tělu spíše uškodit než prospět. Zvyk jíst k snídani ovesnou kaši je spojován s rizikem vzniku cukrovkou.

Mnohé kaše jsou bohatým zdrojem sacharidů a vyznačují se poměrně vysokým glykemickým indexem. Taková potrava poskytuje tělu značnou zásobu energie – k jejímu výdeji je třeba se intenzivně pohybovat, zažívat fyzickou námahu. Pokud se člověk po sacharidové snídani přesune k sedavému zaměstnání, je pravděpodobné, že se mu bude hromadit tuk.

Jaká kaše není vhodná ke snídani

krupicová kaše

Tato kaše se vyrábí z pšenice a obsahuje lepek s glutenem. Po 30 minutách se tento rychlý sacharid v těle rozloží na glukózu. Krupice není samostatným druhem obiloviny. Ve skutečnosti se jedná o mouku rozemletou na jemnou drť. Pokud se taková kaše podává dětem, mohou mít v dospělosti problémy s trávicím traktem.

Rýžová kaše

Jako škodlivá se ukázala i rýžová kaše, která se připravuje z bílých krupek vařených v páře. Pocit hladu po snědení takové snídaně na sebe nenechá čekat. Navíc neobsahuje žádné užitečné látky.

Pětiminutová kaše z různých obilovin

V takové potravině nejsou žádné cenné látky, protože se při tepelném zpracování zničí. Je lepší vybírat obiloviny, které je třeba vařit 20-25 minut.

Kukuřičná kaše

I to se týká rychlých sacharidů, pokud mluvíme o obilovinách vařených v páře. Takové jídlo nemá žádný přínos.

Již dříve jsme psali, zda je krupicová kaše prospěšná pro dospělé a děti. Více se o tom dočtete v novinky.

  • Jak se na jaře vzdát cukru a zhubnout
  • Sedm druhů ryb s maximálním přínosem pro tělo
  • Tři ranní nápoje pro rychlé spalování břišního tuku
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: