Jedná se o granátové jablko, které má mnoho prospěšných vlastností, příznivě ovlivňuje kardiovaskulární systém, snižuje zánětlivé procesy a snižuje riziko vzniku různých onemocnění.
Podle lékařů pomáhá pravidelná konzumace granátového jablka předcházet tvorbě cholesterolových plaků, snižuje pravděpodobnost aterosklerózy, infarktu a mrtvice. Ovoce také pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi, zmírňuje příznaky deprese a menopauzy a má pozitivní vliv na prevenci nádorů prsu.
Vědci navíc provedli studii na laboratorních myších, která prokázala, že granátové jablko může zpomalit rozvoj demence a Alzheimerovy choroby. Je to proto, že ovoce obsahuje třikrát více antioxidantů než zelený čaj nebo červené víno. Je také bohaté na vitaminy, minerály – železo, draslík, vápník a fosfor, které mají pozitivní vliv na funkci mozku, omlazují jeho buňky.
Jak správně konzumovat granátové jablko, abyste maximalizovali přínosy tohoto ovoce
Granátová jablka a šťávy lze konzumovat každý den, nejsou zdraví škodlivé. Ovoce je mnohem výživnější než džus, obsahuje méně cukru a více vlákniny, která nezpůsobuje rychlé zvýšení hladiny glukózy.
Pokud pijete džus, je lepší vybírat přírodní čerstvý, balené šťávy mají přidané cukry. Pokud nemáte při pití šťávy z granátového jablka nepříjemné pocity, jako je pálení žáhy nebo alergické projevy, můžete ji pít v čisté podobě, jinak je třeba ji ředit čistou vodou v poměru 1:1. V případě, že se vám šťáva z granátového jablka nelíbí, můžete ji pít i v čisté podobě.
Vědci pojmenovali dva produkty, jejichž konzumace pomůže omládnout o 15-20 let.
Lékaři jmenovali nejdůležitější potraviny, které je třeba jíst k posílení srdce a cév.
Pokud budete jíst toto ovoce před spaním, můžete se zbavit nespavosti.