Jemný margarínový koláč: pískové těsto se rozplývá v ústech

Foto: z otevřených zdrojů

Tento lahodný a aromatický dezert se skvěle hodí k čaji nebo kávě ve společnosti rodiny a přátel.

Koláč s marmeládou v troubě je již dlouho klasickým dezertem naší kuchyně, který zná téměř každý. Tento moučník je křupavý, voňavý a křehký. Každou obměnou džemu nebo marmelády, přidáním ořechů a sušeného ovoce můžete získat různé dezerty.

Dnes se budeme zabývat receptem, který stojí za vyzkoušení.

Základní recept na džemový koláč

Ingredience:

  • 200 g margarínu nebo másla;
  • dvě vejce;
  • jedna polévková lžíce cukru;
  • dvě lžíce mouky;
  • jedna lžička prášku do pečiva;
  • hustý džem dle vlastního výběru.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. V samostatné míse smíchejte měkké máslo, vejce a cukr dohladka. Po částech přidávejte mouku a prášek do pečiva, dokud nevznikne koule těsta. Rozdělte ho na polovinu a jednu část dejte do mrazáku.
  2. Polovinu těsta položte na plech a vytvořte obdélník. Potřete ho marmeládou a na ni nastrouhejte zmrzlé těsto.
  3. Pečte, dokud nezhnědne. To bude trvat asi 30 minut v závislosti na vaší troubě a poloze plechu.
  4. Koláč nechte vychladnout a poté ho nakrájejte na čtverce.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: