Foto: z otevřených zdrojů
Tento lahodný a aromatický dezert se skvěle hodí k čaji nebo kávě ve společnosti rodiny a přátel.
Koláč s marmeládou v troubě je již dlouho klasickým dezertem naší kuchyně, který zná téměř každý. Tento moučník je křupavý, voňavý a křehký. Každou obměnou džemu nebo marmelády, přidáním ořechů a sušeného ovoce můžete získat různé dezerty.
Dnes se budeme zabývat receptem, který stojí za vyzkoušení.
Základní recept na džemový koláč
Ingredience:
- 200 g margarínu nebo másla;
- dvě vejce;
- jedna polévková lžíce cukru;
- dvě lžíce mouky;
- jedna lžička prášku do pečiva;
- hustý džem dle vlastního výběru.
Příprava:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. V samostatné míse smíchejte měkké máslo, vejce a cukr dohladka. Po částech přidávejte mouku a prášek do pečiva, dokud nevznikne koule těsta. Rozdělte ho na polovinu a jednu část dejte do mrazáku.
- Polovinu těsta položte na plech a vytvořte obdélník. Potřete ho marmeládou a na ni nastrouhejte zmrzlé těsto.
- Pečte, dokud nezhnědne. To bude trvat asi 30 minut v závislosti na vaší troubě a poloze plechu.
- Koláč nechte vychladnout a poté ho nakrájejte na čtverce.