Máslo můžete změkčit během chvilky, k některým rychlým trikům dokonce nebudete potřebovat ani elektřinu nebo plynový sporák.
Máslo lze změkčit během několika sekund / foto depositphotos.com
Když víte, jak můžete rychle rozpustit máslo, může vám to značně zjednodušit život. Budete ho potřebovat jak k rychlému namazání másla na chlebíčky, tak k přípravě jemného máslového krému.
Dříve jsme hovořili o tom, jak otestovat máslo na přirozenost.
Jak rychle změkčit zmrazené máslo
Pokud potřebujete malý kousek měkkého másla na namazání na chleba pro domácnost, jednoduše naplňte sklenici vroucí vodou (určitě vám zbyla od vaření ranního čaje) a až bude neuvěřitelně horká, vodu vylijte. Sklenici přikryjte studenou kostkou – máslo brzy změkne natolik, že si ho budete moci namazat na toast.
Nejjednodušší způsob, jak změkčit velký kus másla, je nechat ho hodinu ležet na kuchyňském stole nebo v blízkosti radiátoru. Ne vždy však jdou věci podle plánu a někdy přijde rozhodnutí udělat koláč spontánně.
V takovém případě můžete rozpustit máslo ve vodní lázni. To provedeme tak, že naplníme hrnec vodou a do něj umístíme menší nádobu, ve které bude naše máslo. To se rozpustí díky teplotě vody v hrnci. Stejný trik lze zopakovat i s čokoládou.
Pokud však potřebujete máslo pouze změkčit, nikoli zcela rozpustit, můžete použít mikrovlnnou troubu. Vložte výrobek na 30 sekund do trouby a počkejte na výsledek. Během dalšího cyklu pravidelně kontrolujte, abyste proces včas zastavili.
Jak rychle změkčit máslo na krém
Pokud máte vypnuté světlo a plyn, a přesto potřebujete vyrobit máslový krém, neměli byste zoufat. Vezmeme si několik pergamenových listů, váleček a máslo. Mezi listy položíme naši tyčinku a začneme válet. Čím tenčí vrstva, tím rychleji změkne. Poté ji můžeme přenést do hrnce a smíchat s ostatními přísadami.