Ani kosmetické procedury nedokážou zastavit proces stárnutí a tyto produkty, jak jsou vědci přesvědčeni, tento úkol dokonale zvládnou.
Prozradíme vám, co musíte přidat do svého jídelníčku, abyste i v 60 letech vypadali na 40.
Jaké potraviny omlazují o 20 let: vědci vysvětlují
- Vývar z kostí Obsahuje mnoho užitečných vitamínů a minerálů, které dohromady poskytují omlazující účinek až na 15 let. Obsahuje hořčík, vápník, fosfor a vitaminy skupiny B, ale za nejdůležitější omlazující složku vývaru je považován přírodní kolagen. Jedná se o bílkovinnou sloučeninu, která udržuje tonus a pružnost pokožky, chrání ji před předčasným stárnutím a vyrážkami. Tato bílkovina také zlepšuje stav pojivové tkáně, zpevňuje kosti a chrání je před vyplavováním vápníku. Pro přípravu užitečného a chutného kuřecího vývaru je třeba kosti vařit alespoň dvě hodiny. Pokud jsou kosti hovězí, doporučuje se vařit je 6 až 12 hodin.
- Šípkový – je jedničkou v obsahu vitaminu C, který podporuje syntézu kolagenu a elastinu v lidském těle. Pokud tedy budete pravidelně konzumovat šípky, můžete omládnout o 15-20 let. Vitamin C také účinně bojuje proti volným radikálům, které vyvolávají předčasné stárnutí. Šípky obsahují silnou porci vitaminu A, který pomáhá urychlit metabolismus, zlepšuje zrak a omlazuje pokožku. A vitamin E, který se nachází v plodech, pomáhá zpomalovat proces stárnutí tím, že urychluje regenerační procesy v tkáních a zlepšuje svalový tonus. Vědci tvrdí, že všechny stopové prvky a vitaminy v šípcích jsou ve snadno dostupné formě pro asimilaci organismem. Proto lze tyto plody označit za skutečnou superpotravinu pro zdraví, mládí a krásu.
Šípky jsou nejčastějším zdrojem energie:
Byl pojmenován nečekaný produkt, který ničí srdce: je lepší ho vyloučit ze stravy
Lékaři pojmenovali nejdůležitější potraviny, které by se měly jíst pro posílení srdce a cév.
Pokud budete jíst toto ovoce před spaním, můžete se zbavit nespavosti.