Nutriciologové odhalili, zda lze rýži skladovat v původním obalu.
Některé potraviny lze v kuchyni skladovat velmi dlouho, ale rýže mezi ně nepatří. Odborníci na výživu vysvětlili, jak vybrat kvalitní kroupy a správně je skladovat.
V obchodě byste měli dávat přednost rýži v průhledných obalech – snáze tak posoudíte stav zrn. Měly by mít světle bílou barvu. Pokud jsou zrna příliš jasně bílá, znamená to, že rýže není zralá a zůstane tvrdá i po uvaření.
Odborníci upozorňují, že zrna rýže by měla mít stejnou velikost a tvar, bez odštěpků nebo prasklin.
Důležitý je však nejen správný výběr rýže, ale také péče o její skladování. Trvanlivost krupice se v závislosti na odrůdě pohybuje od 6 do 12 měsíců. Optimální podmínky jsou suché, tmavé a chladné místo.
Není žádoucí skladovat rýži v původním obalu, protože může absorbovat vlhkost, cizí pachy nebo se stát náchylnou k napadení hmyzem. Kroupy je lepší přenést do nádoby se vzduchotěsným víkem.
„Rýže je vhodná k přípravě a skladování:
- Jaký film se objevuje na povrchu čaje a zda s ním můžete nápoj pít: odpověď odborníků na výživu
- Co hodit do vody při vaření červené řepy: odborníci se podělili o velmi zvláštní trik
- Proč by se ryby měly rozhodně podávat s citronem: tento trik slouží nejen ke zlepšení chuti.