Zda lze rýži skladovat v původním obalu: co na to říkají odborníci

Nutriciologové odhalili, zda lze rýži skladovat v původním obalu.

Některé potraviny lze v kuchyni skladovat velmi dlouho, ale rýže mezi ně nepatří. Odborníci na výživu vysvětlili, jak vybrat kvalitní kroupy a správně je skladovat.

V obchodě byste měli dávat přednost rýži v průhledných obalech – snáze tak posoudíte stav zrn. Měly by mít světle bílou barvu. Pokud jsou zrna příliš jasně bílá, znamená to, že rýže není zralá a zůstane tvrdá i po uvaření.

Odborníci upozorňují, že zrna rýže by měla mít stejnou velikost a tvar, bez odštěpků nebo prasklin.

Důležitý je však nejen správný výběr rýže, ale také péče o její skladování. Trvanlivost krupice se v závislosti na odrůdě pohybuje od 6 do 12 měsíců. Optimální podmínky jsou suché, tmavé a chladné místo.

Není žádoucí skladovat rýži v původním obalu, protože může absorbovat vlhkost, cizí pachy nebo se stát náchylnou k napadení hmyzem. Kroupy je lepší přenést do nádoby se vzduchotěsným víkem.

„Rýže je vhodná k přípravě a skladování:

  • Jaký film se objevuje na povrchu čaje a zda s ním můžete nápoj pít: odpověď odborníků na výživu
  • Co hodit do vody při vaření červené řepy: odborníci se podělili o velmi zvláštní trik
  • Proč by se ryby měly rozhodně podávat s citronem: tento trik slouží nejen ke zlepšení chuti.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: