Průhledný a bohatý: jak připravit dokonalý kuřecí vývar

Vývar je někdy tak vybíravý, že hostitelky mají problém udržet ho dokonale zlatavý. Přesto v tom není mnoho tajemství.

Jak uvařit průhledný vývar / foto depositphotos.com

Vaření průhledného vývaru dokáže zahřát lépe než kdejaký pléd. Ne všechny hospodyňky však vědí, jak ho správně uvařit, aby zvýraznil chuť a zachoval zlatavou barvu.

My se s vámi podělí o tajemství dokonalého čirého vývaru.

Vývar je základem téměř všech polévek. Mnozí z nás ho navíc mají rádi s vermicelli neboli knedlíčky. Vývar však nejvíce milujeme pro jeho sytě zlatavou barvu a bohatou chuť.

Jak připravit čirý vývar?

Nejčastěji se vývar připravuje z drůbežího masa, zejména kuřecího nebo krůtího. Zkušené hospodyňky vědí, jak připravit průhledný vývar z kuřecího masa. Především si pamatujte, že tento pokrm nesnáší spěch.

Několik tipů:

  • vývar připravujte pouze z masa rozmraženého na pokojovou teplotu, aby se v něm netvořil vodní kámen, který by ho zakalil;
  • maso důkladně opláchněte, zalijte studenou vodou, přidejte oblíbené koření, zeleninu a neoloupanou cibuli – získá zlatavou barvu, bohatou chuť a odstraní přebytečný zákal;
  • vařte alespoň hodinu na mírném ohni.

Někdy se hospodyňky řídí všemi radami, ale přesto mají dotaz, proč je kuřecí vývar kalný. Je pravděpodobné, že vybraný kus masa měl v sobě příliš mnoho bílkovin, což ovlivnilo barvu, nebo se pokrm převařil.

Někdy lze siti zachránit. Existuje několik možností, co dělat, pokud je váš masový vývar zakalený.

3 nejlepší způsoby, jak zachránit zakalený vývar:

1. Do zakaleného vývaru vhoďte několik kostek ledu;

2. Pokud první metoda nefunguje, použijte čištění vaječným bílkem: vývar ochlaďte na 60-70 °C, vlijte do něj vaječný bílek, přiveďte ho k varu a poté ho přeceďte přes volné plátno;

3. Zakalený vývar může vyčistit i několik kostek nakrájených rajčat, které mu navíc dodají originální chuť a barvu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: