Foto: z otevřených zdrojů
Pro milovníky palačinek bude tento recept jistě oblíbený.
Pufované palačinky nebo lívance lze připravit z různých mléčných výrobků nebo vůbec z vody. Tyto palačinky se připravují s jogurtem a skořicí přidanou do těsta, takže jsou velmi voňavé. Recept byl sdílen na webových stránkách Kwestia Smaku.
Nadýchané skořicové palačinky
Složení:
- 350 g přírodního jogurtu;
- 4 lžíce cukru;
- 2 vejce;
- 3 lžíce řepkového oleje nebo másla;
- 230 g mouky;
- 1 lžička jedlé sody;
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva;
- 1 lžička skořice;
- 1 lžíce másla;
- 1 lžíce cukru.
Příprava:
- Do mísy dejte jogurt, cukr, vejce a rostlinné nebo rozpuštěné máslo. Promíchejte metličkou nebo vyšlehejte mixérem.
- Přidejte mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva a znovu promíchejte.
- Předehřejte palačinkovou pánev a snižte teplotu. Na každou palačinku dejte dvě lžíce směsi a těsto jemně rozetřete, aby vznikla řidší palačinka. Smažte vždy tři palačinky najednou, protože budou stoupat. Smažte na mírném ohni asi 2 minuty.
- Mezitím rozpusťte máslo s cukrem a skořicí. Vzniklou skořicovou pastou potřete lžící palačinky a vytvořte na nich šnečí vzor.
- Jakmile jsou palačinky dobře propečené, otočte je stěrkou a ještě krátce, asi minutu, smažte. Vyjměte je na talíř, utřete pánev papírovou utěrkou a opakujte, dokud těsto nedojde.