Káva nepotřebuje nutně speciální zařízení. Stačí jen znát jemnosti její přípravy.
Jak uvařit lahodnou kávu / My
Mnoho lidí si jen těžko dokáže představit své ráno bez šálku ochucené kávy. Ne každý však ví, jak kávu správně uvařit.
My vás zasvětí do tajů dokonalého ranního nápoje.
Na chuť kávy má velký vliv správný způsob její přípravy. Pro dokonalý nápoj je nutné zohlednit všechny nce, zejména mletí kávy nebo typ kávovaru. Například mletou kávu je třeba převařit a instantní káva může být kyselá. Zabývejme se všemi jemnostmi.
Káva v turbu: jak ji správně uvařit
Nejběžnější způsob, jak si doma uvařit kávu, je v turbu. Ne každý však ví, jak správně uvařit lahodnou kávu v turbu. Pamatujte si několik pravidel:
- káva v turbu může být naplněna jak studenou, tak horkou vodou: v prvním případě se bude vařit déle a bude mít intenzivnější chuť, v druhém případě – nápoj bude mít jemnější chuť;
- při přípravě nápoje v turbu bude káva obzvláště jemná po přidání kousku másla;
- všichni milovníci kávy vědí, že káva miluje koření – vytvořte si vlastní aroma a chuť;
- káva bude mít bohatší chuť, pokud ji třikrát stáhnete z ohřevu, protože pěna stoupá;
- kávová sedlina se rychleji usadí, pokud do hotové kávy přidáte lžíci studené vody.
Příprava kávy do šálku
Tato metoda je skvělá pro ty, kteří si ještě nevybrali kávovar. K přípravě kávy v šálku budete potřebovat kávu, šálek a vroucí vodu.
Vaření: Kávu si můžete uvařit i v hrnci, který se nachází v blízkosti kuchyňské linky:
- nasypte do šálku takové množství mleté kávy, jaké máte rádi;
- nalijte do šálku vroucí vodu až po okraj – měla by se vytvořit hustá kávová čepice;
- počkejte čtyři minuty, jemně zamíchejte, odeberte pěnu a vychutnejte si ji.
Často se objevují dotazy, jakou mletou kávu zvolit pro přípravu v šálku. Jemnější mletí dodá nápoji více hořkosti. Pokud váháte, můžete si vyzkoušet vaření různě namleté kávy v šálku a vybrat si svou oblíbenou.
Nevařená káva: Jak připravit instantní kávu
Rozpustná káva má řadu výhod, což spoustu lidí láká. Tento typ kávy je nejjednodušší na přípravu. Je zde však podstatná nevýhoda, že rozpustná káva může být kyselá.
Proč je instantní káva kyselá? Kvůli zvláštnostem jejího chemického složení. Této ne všem příjemné chuti se však lze vyhnout. Existuje snadný způsob, jak kyselost kávy odstranit. Rozpusťte kávu v malém množství studené převařené vody a poté přidejte vroucí vodu. To je vše – nyní káva není kyselá.
Dříve My psal, jak snadno překonat „absťák“ a jak se projeví na zdraví. Přečtěte si více – v materiálu.