Správné skladování medu zachová jeho chuť a zdraví prospěšné vlastnosti.
Honey – je mimořádně zdravý produkt. Své vlastnosti však může ztratit jen proto, že ho nesprávně uchováváme. Kupodivu většina z nás neví, jak to správně dělat.
Kde a proč by se med neměl skladovat, prozradil včelař Onet.
Kde by se med neměl skladovat
Bez nadsázky lze říci, že většina hostesek skladuje med v kuchyňských skříňkách. A není to příliš pravda. Vždyť převládající teplo nebo pára v kuchyni při vaření mohou zničit chemické složení tohoto produktu. Pro skladování medu se nedoporučuje pokojová teplota – přibližně 20-25 °C. Vždyť vysoké teploty mohou vést k tvorbě – látky, která snižuje kvalitu medu a je dokonce potenciálně zdraví škodlivá.
Kde skladovat med
Nejvhodnějším místem pro med je chladné, suché a tmavé místo – například spíž, sklep nebo spodní police chladničky. Optimální teplota je nižší než 18 °C. To je důležité zejména pro med, který je náchylný ke kvašení. Například řepkový med nebo med ze zlatobýlu).
Med byste měli skladovat v těsně uzavřených sklenicích, mimo dosah světla a tepla. Rozdělením medu na menší porce ho můžete skladovat na různých místech, abyste zabránili ztrátě výživové hodnoty. Zabraňte častému otevírání sklenic a kontaktu s vlhkostí, abyste zabránili kvašení.
Včelař radí vyhýbat se místům v blízkosti zdrojů tepla, protože to může z medu udělat pouhé sladidlo.
- Co jíst k večeři: potraviny, po kterých nepřiberete kila navíc
- Ne čokoláda ani marshmallow: odborníci na výživu jmenovali nejzdravější sladkosti, které lze jíst každý den.
- Možná to děláte špatně: Jak a kde skladovat vejce?
Přihlaste se k odběru našich kanálů v Telegram и Viber.