Děláme to špatně: kde a proč byste měli skladovat med

Správné skladování medu zachová jeho chuť a zdraví prospěšné vlastnosti.

Honey – je mimořádně zdravý produkt. Své vlastnosti však může ztratit jen proto, že ho nesprávně uchováváme. Kupodivu většina z nás neví, jak to správně dělat.

Kde a proč by se med neměl skladovat, prozradil včelař Onet.

Kde by se med neměl skladovat

Bez nadsázky lze říci, že většina hostesek skladuje med v kuchyňských skříňkách. A není to příliš pravda. Vždyť převládající teplo nebo pára v kuchyni při vaření mohou zničit chemické složení tohoto produktu. Pro skladování medu se nedoporučuje pokojová teplota – přibližně 20-25 °C. Vždyť vysoké teploty mohou vést k tvorbě – látky, která snižuje kvalitu medu a je dokonce potenciálně zdraví škodlivá.

Kde skladovat med

Nejvhodnějším místem pro med je chladné, suché a tmavé místo – například spíž, sklep nebo spodní police chladničky. Optimální teplota je nižší než 18 °C. To je důležité zejména pro med, který je náchylný ke kvašení. Například řepkový med nebo med ze zlatobýlu).

Med byste měli skladovat v těsně uzavřených sklenicích, mimo dosah světla a tepla. Rozdělením medu na menší porce ho můžete skladovat na různých místech, abyste zabránili ztrátě výživové hodnoty. Zabraňte častému otevírání sklenic a kontaktu s vlhkostí, abyste zabránili kvašení.

Včelař radí vyhýbat se místům v blízkosti zdrojů tepla, protože to může z medu udělat pouhé sladidlo.

  • Co jíst k večeři: potraviny, po kterých nepřiberete kila navíc
  • Ne čokoláda ani marshmallow: odborníci na výživu jmenovali nejzdravější sladkosti, které lze jíst každý den.
  • Možná to děláte špatně: Jak a kde skladovat vejce?

Přihlaste se k odběru našich kanálů v Telegram и Viber.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: