Foto: z otevřených zdrojů
Podle odborníka je tato metoda rychlá a účinná.
Pečené brambory jsou vždy skvělou volbou pro chutnou večeři, ale někdy se nepovedou dokonale. Proto odborník na výživu Royce Bethel odhalil geniální metodu přípravy pečených brambor, která zabere pouhých 10 minut, píše Express.
„Pečení brambor v troubě trvá přes hodinu a v mikrovlnné troubě 10 minut. Vyzkoušejte tuto metodu,“ radí Bethel.
Způsob vaření
Vyberte si velkou bramboru a udělejte do ní několik otvorů. Tyto otvory umožní únik vlhkosti, což pomůže bramborám absorbovat více oleje a zlepší jejich strukturu.
Poté brambory položte na talíř a vložte je na pět minut na jednu stranu do mikrovlnné trouby. Po pěti minutách zeleninu otočte a vložte ji na dalších pět minut.
„Ty vrásky na bramborách jsou dobrým znamením,“ poznamenal Royce ve svém videu.
Podle něj je to známka toho, že brambory byly dokonale uvařené.
Poté, co odborník rozřízl bramboru napůl, byl vnitřek sypký a zcela uvařený, což dokazuje účinnost této metody.