Pečený mořský vlk se zeleninou: jednoduchý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Vychutnejte si jemné rybí maso, bohatou zeleninovou omáčku a příjemnou kyselost citronu.

Recept uspokojí vaši chuť k jídlu a pomůže vám vyrovnat se s dočasnými poruchami trávicího systému, které se někdy objevují po konzumaci ryb. Na stránce anayemektar1fi ukázal recept na pečeného mořského vlka se zeleninou, který kombinuje křehkost ryby s chutí čerstvé zeleniny a delikátností koření.

Recept

Složení:

  • Mořský vlk
  • Zelenina
  • Citronová šťáva 1/2 šálku
  • Olivový olej 1/2 šálku
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl
  • Černý pepř
  • Chilli paprička
  • Tymián
  • Červený pepř
  • Petržel

Příprava

  1. Na marinádu smíchejte v hrnci citronovou šťávu, olivový olej, česnek, sůl, černý pepř, chilli, tymián a červenou papriku. V případě potřeby přidejte jemně nasekanou petrželku. Směs přiveďte k varu, aby se koření a chutě plně rozvinuly, a poté ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Do pánve vložte čerstvou zeleninu dle vlastního výběru, abyste získali další texturu a vyváženou chuť.
  3. Navrch položte rybu – mořského vlka, kterého jste předem naporcovali, ale ne celého. Omáčka tak pronikne hluboko do ryby a zůstane šťavnatá.
  4. Rybu bohatě potřete omáčkou na povrchu i uvnitř. Pro zvýraznění chuti vložte do zářezů několik plátků citronu.
  5. Předehřejte troubu a pokrm pečte, dokud mořský vlk nezměkne a na dně pánve se nevytvoří bohatá omáčka.

Upozorňujeme, že doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti ryby a individuálních vlastnostech vaší trouby.

Je známo, že někteří lidé mohou po konzumaci ryb pociťovat dočasné zažívací potíže. Po takovém jídle může dojít k mírné žaludeční nevolnosti, která se projevuje nevolností, nadýmáním břicha a únavou, a může dojít k výraznému poklesu hladiny cukru v krvi. Proto se doporučuje ihned po jídle z ryb sníst malou porci halvy, která pomůže rychle zvýšit hladinu cukru a obnovit energetickou rovnováhu.

Pečený mořský vlk se zeleninou je pokrm, který v sobě spojuje jemnost chuti a vyvážené živiny. Jeho příprava je proces, který vyžaduje pozornost věnovanou detailům, ale výsledek stojí za každou strávenou minutu. Vychutnejte si křehké rybí maso, bohatou zeleninovou omáčku a příjemnou kyselost citronu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: