Nepřipalují se a nerozpadají: jak připravit mražené řízky na pánvi

Poradíme vám, jak smažit zmrazené polotovary řízků, aby neztratily svůj vzhled a chuť.

Vaření mražených řízků je rychlé a snadné / depositphotos.com

Mnoho hospodyněk, které si chtějí udělat zásoby potravin, připraví řízky a uloží je do mrazáku. Ti, kteří takový zvyk nemají, patří stále mezi lidi, kteří kupují polotovary. My zjistil, jak ohřát hotové zmražené řízky, aby se nezměnily v kaši a pánev v uhlíky.

Jak smažit mražené řízky na pánvi – návod

První věc, která by se kategoricky neměla dělat – rozmrazení polotovaru. Taková chyba je plná následků:

  • řízky se rozpadnou a změní se v mleté maso;
  • na výrobku se mohou nahromadit škodlivé mikroorganismy;
  • polotovar se 100% přichytí na pánev.

Rozmrazené řízky navíc budou chutnat příšerně – vůbec ne tak, jak výrobce zamýšlel.

Vzpomeňte si na posloupnost akcípokud jste si koupili nebo vyrobili polotovar řízků – jak pokrm připravit:

  • Na suché litinové nebo nepřilnavé pánvi rozehřejte olej;
  • vyjměte řízky z obalu;
  • Pokud je na nich námraza, očistěte je od ní;
  • vložte kotlety do oleje;
  • smažte na vysokém ohni, dokud se na jedné straně neopečou;
  • otočte a snižte teplotu;
  • smažte s přiklopenou pokličkou, dokud není maso uvařené.

Smažení má jednu nci. mražené obalované řízky – není nutné z takového výrobku odstraňovat polevu. Takový zásah povede k narušení vrstvy chlebové polevy, resp. k deformaci struktury samotného polotovaru.

Kolik minut smažit zmrazené řízky, závisí na druhu masa:

  • krůtí – 8 minut;
  • kuře – 10-12 minut;
  • vepřové a hovězí maso – 20 minut.

Důležité je také vědět, jak smažit zmrazené rybí řízky – asi 15 minut. Připravenost můžete zkontrolovat párátkem nebo vidličkou a oddělit kousek od řízku. Šťáva uvnitř by měla být průhledná, maso by mělo být světle bílé, ale v žádném případě červené se stopami krve.

Jak smažit mražené řízky v troubě – tip

Zde je princip stejný jako v případě smažení na pánvi – troubu je třeba rozehřát na 150-200 stupňů, řízky vyložit do formy vymazané olejem a péct je určenou dobu. Můžete je pravidelně obracet, aby polotovar „dosáhl“ požadovaného stavu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: