Foto: z otevřených zdrojů
Záhřebský steak se připravuje z telecí pečeně obalené v sýru a šunce a posypané křupavou strouhankou.
Záhřebský steak je vynikající způsob přípravy masového pokrmu. Záhřebský steak se připravuje z pečeného telecího masa, obaleného v sýru a šunce a posypaného křupavou strouhankou. O tom, jak připravit Záhřebský steak, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Vsesvit Recepty“.
Recept na záhřebský steak
Složení: 1:
- Telecí steaky – 4 ks
- šunka – 8 plátků
- sýr – 4 plátky
- vejce – 2 ks
- mouka – 5-7 lžic.
- strouhanka – 5-7 polévkových lžic.
- rostlinný olej – na smažení
Příprava:
- Příprava záhřebského steaku je podobná přípravě kyjevského řízku. Telecí steaky je třeba nejprve naklepat paličkou, aby bylo maso tenčí.
- Telecí maso je lepší tlouct hladkou stranou kladívka a přitom maso pokrýt potravinovou fólií. Otlučené telecí maso je třeba podle chuti osolit a opepřit.
- Záhřebský steak: recept na efektní a vydatné jídlo
- Jak uvařit záhřebský steak (screenshot / Vsesvit Recepty)
- Na maso položíme dva velké plátky šunky nakrájené na tenké plátky. Na šunku položíme kousek sýra a steak srolujeme tak, aby sýr a šunka byly uvnitř.
- Vejce rozbijte do mísy a rozšlehejte je dohladka, podle chuti je osolte a opepřete. Do jiné mísy nasypte strouhanku a do samostatné mísy mouku.
- Nejprve je třeba sekanou namočit do mouky. Poté namočíme záhřebské řízky do vajíčka a následně je posypeme strouhankou.
- V hluboké pánvi rozehřejte dostatek oleje, abyste v něm mohli řízky namáčet. Smažte řízky, dokud nebudou z každé strany opečené.
- Poté přendejte řízky na plech a pečte je 12-15 minut při 180 stupních. Pokud však nemáte rádi smažené pokrmy, můžete záhřebský steak ihned upéct v troubě a prodloužit dobu pečení.
- Záhřebský steak můžete podávat s oblíbenou přílohou a masový pokrm posypat čerstvými bylinkami.