Foto: z otevřených zdrojů
Aby byl salát chutnější, je lepší nechat ho bezprostředně po přípravě alespoň hodinu louhovat.
Vydatný salát s kuřecím masem a mozzarellou je jídlo, které ozdobí každý stůl. Těm, kteří plánují pozvat hosty nebo připravit hostinu pro svou rodinu, doporučujeme věnovat pozornost tomuto receptu na salát od kuchařské blogerky Kateriny Movchan. Vyjde vám velmi chutný a lákavý.
Salát s kuřecím masem, korejskou mrkví a mozzarellou
Složení: 1:
- mozzarella – 150 gr;
- vařená kuřecí prsa – 350 g;
- Korejská mrkev – 150 g;
- marinované houby – 250 g;
- vejce – 4 ks;
- majonéza – 70 g;
- mikro zelenina na ozdobu.
Způsob přípravy:
- Vejce uvařte natvrdo, vychlaďte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.
- Na mísu položíme varný kruh, na který položíme první vrstvu nakrájeného vařeného filé, potřeme ho majonézou. Další vrstva – korejská mrkev, pak – nastrouhaná vejce a opět majonéza. Další vrstvu tvoří marinované houby. Poslední vrstvu tvoří nastrouhaná mozzarella.
- Odstraňte kroužek a salát podle potřeby ozdobte.
- Salát můžeme podávat ihned, ale je lepší, když chvíli odstojí, aby nasál chutě.
- Pokud nemáte varný kruh, můžete salát vytvarovat v krásné salátové míse nebo vhodném talíři.