Nebudete potřebovat kvásek: 5 možností náhrady těsta

Pokud vám v kuchyni došel kvásek, existuje několik možností, jak ho v těstě nahradit.

Jak nahradit kypřící prostředek jedlou sodou / depositphotos.com

Kypřidlo – velmi důležitá složka při pečení, díky níž je těsto pórovité a křehké. Pokud se nepřidá, výrobek bude „gumový“ a tvrdý. Existují však případy, kdy tento užitečný prášek v pravou chvíli dojde. Zjistěte, čím můžete kvásek nahradit bez rozdílu pro chuť pečiva.

Je možné nahradit kypřící prostředek jedlou sodou?

Jedlá soda je součástí kvásku zakoupeného v obchodě, takže jí můžete prášek zcela nahradit. K její aktivaci je zapotřebí kyselina. Proto je vhodné přidávat jedlou sodu do výrobků, které mají. kyselé výrobky – zakysaná smetana, kefír, lesní plody, citronová šťáva, kyselý ovocný džem.

Pokud těsto není kyselé, těsto se současně plní. jedlou sodou a kyselinou citronovou. Jedlou sodu však nemusíte hasit octem – to je kulinářský mýtus. 1 lžičku kvásku nahradíme 1/3 lžičky jedlé sody a 2/3 lžičky kyseliny. Již dříve jsme vás podrobně informovali o rozdílu mezi jedlou sodou a kypřidlem v těstě a o tom, jak je používat.

Nezapomeňte, že jedlá soda se dává do těsta bezprostředně před pečením. Tuto přísadu byste neměli přidávat bez kypřidla, jinak se v těstě objeví nepříjemná „sodová“ příchuť.

V případě, že se jedná o kypřící prášek, je třeba ho použít na přípravu těsta:

Existují druhy pečiva, kde obecně. kvásek. Jedná se o cukrářské výrobky, do kterých se přidávají našlehaná vejce, smetana a máslo. Při šlehání se tyto výrobky plní vzduchovými bublinkami a těsto se stává vzdušným. Také se do nich nepřidává kypřící prostředek. sušenky.

Čím nahradit kvásek při pečení těsta / foto depositphotos.comČím nahradit kvásek pro těsto při pečení / foto depositphotos.com

Čím lze nahradit kvásek do těsta – další možnosti

Existuje několik možností, jak nahradit kvásek jinak než jedlou sodou.

  • Perlivá voda. Obohacuje těsto o vzduchové bubliny. Pokud připravujete pečivo na bázi tekutin, například palačinky s vodou, nahraďte perlivou minerální vodu běžnou minerální vodou.
  • Alkohol. To je také skvělá možnost, než nahradit kypřící prostředek. Na 1 kg těsta přilijte 1 polévkovou lžíci alkoholu. Ten mouku povolí a dodá moučníku příjemnou chuť. Velmi chutná bábovka „Stoličný“ s koňakem.
  • Samohybná mouka. Některé obchody prodávají mouku předem „ochucenou“ kypřidlem. Nahraďte jí veškerou běžnou mouku. Do takového pečiva není třeba přidávat nic na kynutí.
  • Jedlou sodu lze použít k výrobě domácí kvásek – recept není vůbec složitý. Smíchejte 5 lžic jedlé sody, 12 lžic mouky a 3 lžíce kyseliny citronové. Směs skladujte v suché nádobě s víkem. Takový prášek zcela nahradí prášek koupený v obchodě.

Bez prášku se lze obejít také u výrobků, kde se používá např. biologické kypření (tj. za pomoci živých organismů). Jedná se o pečení s droždím a kefírem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: