Foto: z veřejných zdrojů
Místo čokolády můžete do muffinu použít jakékoliv bobulovité ovoce.
Pokud chcete něco chutného a jemného ke kávě nebo čaji, doporučujeme připravit čokoládové muffiny s kefírem podle receptu kuchařské blogerky Julie Simonchuk. Příprava spolu s pečením nezabere více než 30 minut, což znamená, že je můžete připravit pro hosty nebo potěšit svou rodinu.
Čokoládové košíčky
Složení: 1:
- vejce – 4 ks
- cukr – 150 gr;
- mouka – 350 gr;
- máslo – 80 g;
- kefír – 240 ml;
- vanilkový cukr – 1 s;
- kypřidlo – 16 g;
- sůl – špetka;
- čokoládové kapky, nasekaná čokoláda nebo můžete použít bobule.
Způsob přípravy:
- Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a solí do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo (ne horké) a kefír pokojové teploty.
- Promíchejte a přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Ještě jednou promíchejte, aby se v těstě netvořily hrudky. Nakonec přidejte čokoládu.
- Těsto vložíme do formiček a pošleme na 25 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Propečení zkontrolujte párátkem.