Hovězí líčka: recept na chutný masový pokrm restaurační kvality

Foto: z otevřených zdrojů

Hovězí líčka nejsou jen tak ledajaké maso, ale skutečná ikona na úrovni restaurace, kterou si můžete připravit doma.

Tato jemná a voňavá líčka jsou skutečným kulinářským mistrovským dílem, které zaujme svou strukturou a bohatou chutí. Recept na hovězí líčka uvedený na stránce treskablogu vám umožní vychutnat si chuť restaurace, aniž byste museli opustit domov.

Recept

Složení:

  • Máslo 2-3 lžíce
  • Hovězí líčka 1kg
  • Cibule 1 ks.
  • Mrkev 1 ks.
  • Kořen petržele 1 ks.
  • Česnek 2 stroužky
  • Vavřínový list 2 ks.
  • Sladká paprika 4 ks
  • Rajčatová šťáva 500 ml
  • Sůl

Vaření

  1. Rozpalte hlubokou pánev s trochou rostlinného oleje. Když je dobře rozpálená, osmažte hovězí líčka z obou stran dozlatova.
  2. Jakmile jsou líčka osmažená, přidejte na pánev základní zeleninu – nakrájenou cibuli, mrkev, malý kořen petržele a nasekaný česnek.
  3. Přidejte bobkové listy, aromatický pepř a sůl podle chuti.
  4. Vše zalijte 500 ml rajčatové šťávy. Ztlumte oheň a vařte 2-3 hodiny.
  5. Když jsou líčka měkká, vyndejte je na talíř. Zeleninu rozmixujte v mixéru, dokud omáčka nezhoustne.

Hovězí líčka nejsou jen maso, ale skutečná ikona na úrovni restaurace, kterou si můžete připravit i doma. Díky dlouhému dušení v rajčatové omáčce maso neuvěřitelně zkřehne, zatímco koření a zelenina vytvoří mnohovrstevnatou kompozici chutí.

Užijte si vaření, experimentujte s kořením a dovolte, aby se tento recept stal jedním z vašich nejoblíbenějších, protože každé sousto vás přenese do světa pravé restaurační elegance.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: