Recept na vavřínový koláč s vejcem a zelenou cibulkou

Foto: z veřejných zdrojů

Koláč se připravuje bez droždí, bez válení těsta a z nejdostupnějších produktů.

Zvláštností vaření koláče je, že je téměř nemožné ho zkazit, vždy se to podaří. Náplní tohoto kefírového koláče může být jakýkoli druh náplně.

Koláč se připravuje bez droždí, těsto se vyválí a z většiny dostupných produktů. Těsto vyjde vzdušné, měkké a náplň bude jemná a aromatická.

Recept

Složení

Na těsto:

  • pšeničná mouka – 200 gr;
  • kefír 2,5 % – 400 gr;
  • vejce – 3 ks
  • kvásek – 1 lžička;
  • sůl.

Na nádivku:

  • kuřecí vejce – 4 ks
  • zelená cibule – 100 gr;
  • máslo – 50 g;
  • sůl;
  • sezam.

Příprava:

  1. Vejce vařte deset minut od bodu varu natvrdo. Vychladněte, oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Zelenou cibuli opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte.
  3. Na náplň smíchejte v míse vejce, cibuli, rozpuštěné máslo, sůl a promíchejte.
  4. Na těsto vyšleháme vejce a sůl metličkou, přidáme kefír, mouku prosátou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Těsto bude jako hustá zakysaná smetana.
  5. Formu na pečení vymažeme rostlinným olejem. Do formy nalijte polovinu těsta, na něj položte náplň, pak na ni rozprostřete zbylé těsto a posypte ho sezamovými semínky.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40-45 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 10 minut chladnout ve formě, poté nakrájejte na porce a podávejte.

Tipy:

  • Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.
  • Připravenost koláče zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: