Proč nemůžete jíst chléb ani s nakrájenou plísní: rada lékaře

Viditelná plíseň je jen špičkou problému.

Mnoho lidí při spatření plísně na chlebu jednoduše odřízne plesnivé místo v domnění, že zbytek výrobku je bezpečný. To je však velký omyl.

O této skutečnosti informoval lékař Karan Rajan na serveru TikTok.

Lékař varuje, že viditelná plíseň je jen špičkou problému. Obsahuje spory, které se rychle šíří po celém chlebu, a i části bez viditelných příznaků mohou být kontaminovány mykotoxiny.

„A pokud je to vidět, určitě nejsou vidět skryté kořeny. To znamená, že pouhým vyhozením jednoho plesnivého krajíce se zbytek chleba nestane bezpečným pro konzumaci,“ poznamenal Rajan.

Plísně na chlebu mohou produkovat toxické látky, které jsou pro organismus škodlivé. Lidé se jí často snaží zbavit opékáním nebo pečením, ale vysoké teploty mykotoxiny neodstraní. Lékař proto doporučuje nekonzumovat chléb s plísní ani po tepelné úpravě.

Připomeňme, že vědci pojmenovali výrobek, který může snížit riziko předčasného úmrtí.

  • Vědci pojmenovali nápoje, které výrazně zvyšují riziko cukrovky
  • Zničující rána pro zdraví: s čím nepít kávu
  • 15 věcí, které vás v noci budí: co s tím dělat
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: