Cibulová omáčka s baby chobotnicí: recept na středomořskou kuchyni

Foto: z veřejných zdrojů

Tento recept je skvělým způsobem, jak zažít středomořskou atmosféru v pohodlí vlastní kuchyně.

Pokud hledáte neobvyklý způsob, jak zpestřit svůj jídelní stůl, vyzkoušejte tento recept – kombinuje jemnost cibulové omáčky s chutí mořských plodů inspirovaných Středomořím.

Pokrm popsaný na stránce ericlahuerta vás nadchne svou chutí a vaše hosty překvapí svou originalitou a rafinovaností.

Recept

Složení:

  • Chobotnice 1 kg
  • Cibule 4 ks.
  • Česnek 3 stroužky
  • Kajenský pepř 1 ks.
  • Rajčatový protlak 1 polévková lžíce
  • Vavřínový list 2 ks.
  • Vývar z mořských plodů nebo zeleniny
  • Bílé víno 50 ml
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Vaření

  1. Rozpalte pánev s velkým množstvím olivového oleje. Přidejte předem očištěnou chobotnici a smažte 3 minuty. Poté chobotnici vyjměte z pánve a dejte stranou, protože počáteční smažení pomáhá zachovat křehkost mořských plodů.
  2. Na stejné pánvi přidejte nakrájenou cibuli, česnek, bobkový list a volitelně kajenský pepř. Vše vařte na mírném ohni 20 minut, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
  3. K cibulovému základu přidejte rajčatový koncentrát. Důkladně promíchejte, poté přilijte bílé víno a nechte alkohol odpařit.
  4. Předsmaženou chobotnici vraťte zpět do pánve a zalijte vývarem z mořských plodů nebo zeleninovým vývarem. Pokrm nechte pomalu dusit 30 minut nebo dokud chobotnice nezměkne.

Experimentujte s dalším kořením – trocha citronové šťávy nebo čerstvé bazalky může receptu dodat nové tóny.

Tento recept je skvělým způsobem, jak získat středomořskou atmosféru, aniž byste museli opustit pohodlí vlastní kuchyně. Cibulová omáčka s baby chobotničkou v sobě spojuje jednoduchou přípravu s neuvěřitelnou hloubkou chuti, která zanechá nezapomenutelný dojem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: