Foto: z veřejných zdrojů
Tento recept je skvělým způsobem, jak zažít středomořskou atmosféru v pohodlí vlastní kuchyně.
Pokud hledáte neobvyklý způsob, jak zpestřit svůj jídelní stůl, vyzkoušejte tento recept – kombinuje jemnost cibulové omáčky s chutí mořských plodů inspirovaných Středomořím.
Pokrm popsaný na stránce ericlahuerta vás nadchne svou chutí a vaše hosty překvapí svou originalitou a rafinovaností.
Recept
Složení:
- Chobotnice 1 kg
- Cibule 4 ks.
- Česnek 3 stroužky
- Kajenský pepř 1 ks.
- Rajčatový protlak 1 polévková lžíce
- Vavřínový list 2 ks.
- Vývar z mořských plodů nebo zeleniny
- Bílé víno 50 ml
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Vaření
- Rozpalte pánev s velkým množstvím olivového oleje. Přidejte předem očištěnou chobotnici a smažte 3 minuty. Poté chobotnici vyjměte z pánve a dejte stranou, protože počáteční smažení pomáhá zachovat křehkost mořských plodů.
- Na stejné pánvi přidejte nakrájenou cibuli, česnek, bobkový list a volitelně kajenský pepř. Vše vařte na mírném ohni 20 minut, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
- K cibulovému základu přidejte rajčatový koncentrát. Důkladně promíchejte, poté přilijte bílé víno a nechte alkohol odpařit.
- Předsmaženou chobotnici vraťte zpět do pánve a zalijte vývarem z mořských plodů nebo zeleninovým vývarem. Pokrm nechte pomalu dusit 30 minut nebo dokud chobotnice nezměkne.
Experimentujte s dalším kořením – trocha citronové šťávy nebo čerstvé bazalky může receptu dodat nové tóny.
Tento recept je skvělým způsobem, jak získat středomořskou atmosféru, aniž byste museli opustit pohodlí vlastní kuchyně. Cibulová omáčka s baby chobotničkou v sobě spojuje jednoduchou přípravu s neuvěřitelnou hloubkou chuti, která zanechá nezapomenutelný dojem.