Foto: z veřejných zdrojů
Toto jídlo z jednoho pokrmu je ideální pro rodinná jídla i sváteční večeře.
Mary Berry se podělila o jednoduchý recept na lahodné pečené kuře se zeleninou. Tento pokrm z jednoho hrnce je ideální pro rodinné obědy i sváteční večeře a jeho příprava zabere méně než hodinu pečení. O tom, jak připravit lahodné pečené kuře se zeleninou podle receptu anglické kuchařky, informuje RBC-Ukrajina s odvoláním na deník Daily Express.
Recept na pečené kuře
Složení: 1:
- kuřecí stehna – 6 ks
- kuřecí stehna – 6 ks
- uzená slanina – 6 plátků
- brambory – 1 kg
- cibule – 1 ks.
- česnek – 2 stroužky
- cukety – 3 ks
- olivy (plněné ančovičkami) – 200 g
- citrony (konzervované) – 5 ks.
- olivový olej – 3 polévkové lžíce. l.
- paprika – 1/2 lžičky.
- sůl – podle chuti
- pepř – podle chuti
Příprava:
- Klíč k tomu, aby se z tohoto pokrmu stalo něco opravdu výjimečného, spočívá podle slavného šéfkuchaře v jedné jedinečné ingredienci – zavařených citronech. Díky ostré kůře se citrusy skvěle hodí do dresinků, salátů, polévek nebo dušených pokrmů.
- Chcete-li připravit pečené koleno se zeleninou, předehřejte troubu na 220 stupňů a mezitím si připravte ingredience. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
- Česnek oloupejte a prolisujte a slaninu nakrájejte na 1 cm široké plátky. Cuketu omyjte a nakrájejte na silná kolečka a citrony rozkrájejte na čtvrtiny.
- Brambory dejte na velký plech, pokapejte dvěma lžícemi oleje a rovnoměrně promíchejte. Poté přidejte cibuli, česnek, slaninu, kýtu a stehna a jídlo důkladně promíchejte.
- K ingrediencím přidejte zavařené citrony a výrobky vydatně okořeňte, počínaje vydatným posypáním paprikou. Plech vložte na 40 minut do trouby a pečte. Mezitím v samostatné misce polijte cukety zbylým olejem a posypte je solí a pepřem.
- Cukety naaranžujte kolem kousků kuřete a olivy náhodně rozprostřete po plechu. Vraťte pokrm do trouby a pečte dalších 20 minut, dokud kuře a zelenina nezezlátnou a nezměknou.
Aby byl tento pokrm dokonalý, nesmíte plech přeplnit, protože rozložení ingrediencí v „jedné vrstvě“ zajistí rovnoměrné pečení. Pokud je to nutné, použijte druhý plech, abyste zajistili dostatek prostoru pro správné propečení.