Pečená kuřecí stehna, která se rozplývají v ústech: recept od legendární Mary Berryové

Foto: z veřejných zdrojů

Toto jídlo z jednoho pokrmu je ideální pro rodinná jídla i sváteční večeře.

Mary Berry se podělila o jednoduchý recept na lahodné pečené kuře se zeleninou. Tento pokrm z jednoho hrnce je ideální pro rodinné obědy i sváteční večeře a jeho příprava zabere méně než hodinu pečení. O tom, jak připravit lahodné pečené kuře se zeleninou podle receptu anglické kuchařky, informuje RBC-Ukrajina s odvoláním na deník Daily Express.

Recept na pečené kuře

Složení: 1:

  • kuřecí stehna – 6 ks
  • kuřecí stehna – 6 ks
  • uzená slanina – 6 plátků
  • brambory – 1 kg
  • cibule – 1 ks.
  • česnek – 2 stroužky
  • cukety – 3 ks
  • olivy (plněné ančovičkami) – 200 g
  • citrony (konzervované) – 5 ks.
  • olivový olej – 3 polévkové lžíce. l.
  • paprika – 1/2 lžičky.
  • sůl – podle chuti
  • pepř – podle chuti

Příprava:

  1. Klíč k tomu, aby se z tohoto pokrmu stalo něco opravdu výjimečného, spočívá podle slavného šéfkuchaře v jedné jedinečné ingredienci – zavařených citronech. Díky ostré kůře se citrusy skvěle hodí do dresinků, salátů, polévek nebo dušených pokrmů.
  2. Chcete-li připravit pečené koleno se zeleninou, předehřejte troubu na 220 stupňů a mezitím si připravte ingredience. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  3. Česnek oloupejte a prolisujte a slaninu nakrájejte na 1 cm široké plátky. Cuketu omyjte a nakrájejte na silná kolečka a citrony rozkrájejte na čtvrtiny.
  4. Brambory dejte na velký plech, pokapejte dvěma lžícemi oleje a rovnoměrně promíchejte. Poté přidejte cibuli, česnek, slaninu, kýtu a stehna a jídlo důkladně promíchejte.
  5. K ingrediencím přidejte zavařené citrony a výrobky vydatně okořeňte, počínaje vydatným posypáním paprikou. Plech vložte na 40 minut do trouby a pečte. Mezitím v samostatné misce polijte cukety zbylým olejem a posypte je solí a pepřem.
  6. Cukety naaranžujte kolem kousků kuřete a olivy náhodně rozprostřete po plechu. Vraťte pokrm do trouby a pečte dalších 20 minut, dokud kuře a zelenina nezezlátnou a nezměknou.

Aby byl tento pokrm dokonalý, nesmíte plech přeplnit, protože rozložení ingrediencí v „jedné vrstvě“ zajistí rovnoměrné pečení. Pokud je to nutné, použijte druhý plech, abyste zajistili dostatek prostoru pro správné propečení.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: