Foto: z veřejných zdrojů
Je to něco jiného než tradiční
Viktoriin piškot je považován za poměrně jednoduchý na přípravu. Skládá se ze dvou vanilkových dortů spojených džemem a máslovým krémem nebo šlehačkou.
Express zveřejňuje recept na piškotový dort od anglické spisovatelky a televizní kuchařky Nigelly Lawsonové, která ho připravuje již desítky let. Ta radí nepřipravovat tento moučník předem – je lepší si na něm pochutnat hned po upečení.
Recept
Složení:
- Na sušenky potřebujete tyto ingredience: po 225 gramech nesoleného másla a moučkového cukru, lžičku vanilkového extraktu, 200 gramů hladké mouky a 25 gramů kukuřičné mouky, dvě a půl lžičky kvásku, špetku soli, čtyři velká vejce a dvě nebo tři lžíce mléka.
- Na náplň vezměte 75 gramů malinové marmelády bez pecek, 150 gramů čerstvých malin a 150 mililitrů dvojité smetany.
Příprava:
- Předehřejte troubu na 160-180 °C a poté vyložte dvě formy na pečení pergamenem a vymažte je máslem. Vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vanilku a znovu vyšlehejte.
- V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Poté do másla a cukru zašleháme jedno vejce a přidáme jednu lžíci mouky.
- Takto pokračujte, dokud nebudou vejce hotová.
- Zašlehejte zbytek mouky a přidávejte po jedné lžíci mléka. Poté těsto nalijte do forem a pečte 20-25 minut. Zatímco koláčky chladnou, ušlehejte smetanu. Poté jeden z nich potřete marmeládou a krémem. Na něj položte druhý koláč a posypte ho dvěma lžícemi cukru.