Rozplývání se na jazyku: recept na dokonalý piškotový dort podle restauračního kritika

Foto: z veřejných zdrojů

Je to něco jiného než tradiční

Viktoriin piškot je považován za poměrně jednoduchý na přípravu. Skládá se ze dvou vanilkových dortů spojených džemem a máslovým krémem nebo šlehačkou.

Express zveřejňuje recept na piškotový dort od anglické spisovatelky a televizní kuchařky Nigelly Lawsonové, která ho připravuje již desítky let. Ta radí nepřipravovat tento moučník předem – je lepší si na něm pochutnat hned po upečení.

Recept

Složení:

  • Na sušenky potřebujete tyto ingredience: po 225 gramech nesoleného másla a moučkového cukru, lžičku vanilkového extraktu, 200 gramů hladké mouky a 25 gramů kukuřičné mouky, dvě a půl lžičky kvásku, špetku soli, čtyři velká vejce a dvě nebo tři lžíce mléka.
  • Na náplň vezměte 75 gramů malinové marmelády bez pecek, 150 gramů čerstvých malin a 150 mililitrů dvojité smetany.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 160-180 °C a poté vyložte dvě formy na pečení pergamenem a vymažte je máslem. Vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vanilku a znovu vyšlehejte.
  2. V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Poté do másla a cukru zašleháme jedno vejce a přidáme jednu lžíci mouky.
  3. Takto pokračujte, dokud nebudou vejce hotová.
  4. Zašlehejte zbytek mouky a přidávejte po jedné lžíci mléka. Poté těsto nalijte do forem a pečte 20-25 minut. Zatímco koláčky chladnou, ušlehejte smetanu. Poté jeden z nich potřete marmeládou a krémem. Na něj položte druhý koláč a posypte ho dvěma lžícemi cukru.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: