Foto: z otevřených zdrojů
Příprava plněných brambor je díky jednoduchým ingrediencím snadná.
Plněné brambory se sýrovou omáčkou jsou pokrmem, který jistě zaujme svým vzhledem i chutí. Díky jednoduchým surovinám nebude příprava plněných brambor vůbec složitá. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak připravit plněné brambory se sýrovou omáčkou s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Kulinarni Vitivki“.
Recept na zapečené brambory s masem
Složení: 1:
- brambory – 5 ks
- slanina – 200 g
- vepřové maso – 200 g
- křepelčí vejce – 5 ks
- máslo – 130 g
- cibule – 1 ks.
- sýr čedar – 100 g
- smetana (15 % tuku) – 200 g
- mouka – 1 polévková lžíce.
- oregano – 1 lžička.
- sušený česnek – 1 lžička.
- sójová omáčka – 40 g
- paprika – 1/2 lžičky.
- sušený česnek – 1/2 lžičky.
- sůl – 1/2 lžičky.
Příprava:
- Středně velké brambory nejprve důkladně omyjte od nečistot pomocí kartáčku nebo houbičky. Slupku z brambor není nutné odstraňovat.
- Brambory vložíme do hrnce, naplníme vodou a po uvaření vaříme 10 minut. Pokrm se pak v troubě uvaří mnohem rychleji.
- Mezitím si připravte domácí mleté maso: maso nakrájejte na malé kousky a umelte ho na masovém strojku. Aby byl pokrm výraznější, pomelte spolu s masem oloupanou cibuli.
- Do mletého masa přidejte sójovou omáčku, sušený česnek a oregano a důkladně promíchejte. Vychladlé brambory rozkrojíme vodorovně napůl a lžičkou do nich uděláme důlek.
- Do brambor vložíme mleté maso, pevně ho utlačíme a uděláme malou prohlubeň pro vejce. Brambory vložíme do zapékací misky stranou s nádivkou nahoru a náplň zalijeme 50 g rozpuštěného másla.
- Brambory pečte 40 minut při teplotě 180 °C. Poté do každé prohlubně v mletém mase vyklepneme vejce a misku vložíme na dalších 5 minut do trouby.
- Omáčku připravíme tak, že zbývající máslo dáme do malého kastrůlku, rozpustíme ho a poté přisypeme mouku. Přísady důkladně promíchejte a přilijte smetanu a přidejte papriku.
- Když směs zhoustne, nastrouháme do ní sýr a omáčku opět rozmixujeme do homogenní konzistence. Zapečené brambory s vejci naaranžujte na talíře a před podáváním je přelijte sýrovou omáčkou.