Plněné brambory se sýrovou omáčkou: recept na lahodnou gurmánskou večeři

Foto: z otevřených zdrojů

Příprava plněných brambor je díky jednoduchým ingrediencím snadná.

Plněné brambory se sýrovou omáčkou jsou pokrmem, který jistě zaujme svým vzhledem i chutí. Díky jednoduchým surovinám nebude příprava plněných brambor vůbec složitá. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak připravit plněné brambory se sýrovou omáčkou s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Kulinarni Vitivki“.

Recept na zapečené brambory s masem

Složení: 1:

  • brambory – 5 ks
  • slanina – 200 g
  • vepřové maso – 200 g
  • křepelčí vejce – 5 ks
  • máslo – 130 g
  • cibule – 1 ks.
  • sýr čedar – 100 g
  • smetana (15 % tuku) – 200 g
  • mouka – 1 polévková lžíce.
  • oregano – 1 lžička.
  • sušený česnek – 1 lžička.
  • sójová omáčka – 40 g
  • paprika – 1/2 lžičky.
  • sušený česnek – 1/2 lžičky.
  • sůl – 1/2 lžičky.

Příprava:

  1. Středně velké brambory nejprve důkladně omyjte od nečistot pomocí kartáčku nebo houbičky. Slupku z brambor není nutné odstraňovat.
  2. Brambory vložíme do hrnce, naplníme vodou a po uvaření vaříme 10 minut. Pokrm se pak v troubě uvaří mnohem rychleji.
  3. Mezitím si připravte domácí mleté maso: maso nakrájejte na malé kousky a umelte ho na masovém strojku. Aby byl pokrm výraznější, pomelte spolu s masem oloupanou cibuli.
  4. Do mletého masa přidejte sójovou omáčku, sušený česnek a oregano a důkladně promíchejte. Vychladlé brambory rozkrojíme vodorovně napůl a lžičkou do nich uděláme důlek.
  5. Do brambor vložíme mleté maso, pevně ho utlačíme a uděláme malou prohlubeň pro vejce. Brambory vložíme do zapékací misky stranou s nádivkou nahoru a náplň zalijeme 50 g rozpuštěného másla.
  6. Brambory pečte 40 minut při teplotě 180 °C. Poté do každé prohlubně v mletém mase vyklepneme vejce a misku vložíme na dalších 5 minut do trouby.
  7. Omáčku připravíme tak, že zbývající máslo dáme do malého kastrůlku, rozpustíme ho a poté přisypeme mouku. Přísady důkladně promíchejte a přilijte smetanu a přidejte papriku.
  8. Když směs zhoustne, nastrouháme do ní sýr a omáčku opět rozmixujeme do homogenní konzistence. Zapečené brambory s vejci naaranžujte na talíře a před podáváním je přelijte sýrovou omáčkou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: