Udělejte si v kuchyni jednou provždy pořádek. Jak uspořádat věci tak, aby se vám to hodilo

Foto: z veřejných zdrojů

Měli byste začít organizovat svou kuchyni pomocí správného zónování.

Kuchyně je nejen místem pro vaření, ale také srdcem domova, kde trávíme podstatnou část svého času. Proto je velmi důležité, aby byla uspořádána tak, aby každá věc měla své místo a proces vaření byl pohodlný a rychlý. Společnost RBC-Ukrajina vám poradí, jak uspořádat kuchyň tak, aby byla nejen krásná, ale také funkční.

Zónování kuchyně

Je dobré začít organizovat kuchyň správným rozdělením do zón. Oddělte prostory pro vaření, mytí nádobí a skladování potravin. To vám umožní efektivně využívat prostor a zkrátí čas, který strávíte hledáním potřebných věcí.

Všechny ingredience a kuchyňské náčiní mějte například blízko pracovní plochy. Díky tomuto přístupu bude ve věcech pořádek a vaření bude snazší a rychlejší.

Organizace skříní a zásuvek

Skříně a zásuvky by měly být vybaveny praktickými organizéry, aby každá věc měla své místo. Používejte speciální rozdělovače na talíře, lžíce a nože, abyste nemuseli ztrácet čas hledáním té správné věci.

Pro potraviny, které nevyžadují chlazení, se dobře hodí skladovací nádoby a krabičky. Zvážit byste měli také výsuvné zásuvky pro uložení sklenic, koření nebo balíčků koření, které jsou během vaření snadno dosažitelné.

Využití vertikálního prostoru

Nebojte se využít vertikální prostor v kuchyni. Police na stěnách nebo nad kuchyňským nábytkem vám pomohou uložit věci, které nepoužíváte často.

Mohou to být sklenice s cereáliemi, koření nebo třeba několik pěkných váz s bylinkami. Je důležité mít na paměti, že všechny věci by měly být snadno přístupné, proto neukládejte těžké předměty do výšek, kde jsou obtížně dosažitelné.

Ukládání kuchyňského náčiní

Zvláštní místa pro kuchyňské náčiní by měla být uspořádána podle toho, jak často se používá. Hrnce, pánve a talíře, které se používají často, by měly být v dosahu, zatímco ty, které se používají méně často, mohou být uloženy v nižších zásuvkách nebo na horních policích.

Pokud máte málo místa, použijte speciální organizéry na hrnce a pánve, které umožňují jejich uložení na sebe nebo dokonce na dveře skříně.

Organizace pracovní plochy

Aby se vám v kuchyni dobře pracovalo, je důležité, aby pracovní plocha neobsahovala zbytečné předměty. Na pracovní desku umístěte pouze to, co k vaření skutečně potřebujete, a všechny ostatní předměty uložte do skříněk nebo zásuvek.

Pro větší pohodlí používejte stojany na koření, držáky na nože a organizéry na drobné spotřebiče. Vyhnete se tak nepořádku a budete mít více prostoru pro práci.

Organizace domácích spotřebičů

Domácí spotřebiče by měly být uspořádány tak, aby se snadno používaly. Spotřebiče, které používáte nejčastěji, umístěte blíže k pracovní ploše, například mikrovlnnou troubu nebo mixér.

Spotřebiče, které používáte méně často, můžete umístit na nižší police nebo do speciálních skříněk. Důležité je také zajistit, aby zásuvky a síťové kabely byly snadno přístupné, abyste neměli problémy se zapojením.

Používání nádob na skladování potravin

Pro správné skladování potravin používejte vzduchotěsné nádoby, které udrží vzduch venku a potraviny zůstanou čerstvé. Pro obiloviny, těstoviny, koření, cukr a mouku vybírejte nádoby různých velikostí s praktickými víčky.

Průhledné nádoby vám pomohou rychle zjistit, co přesně je uvnitř, a štítky usnadní identifikaci obsahu. Udržování pořádku pomůže udržet věci v pořádku a vyhnout se škůdcům.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: