Tyto tři potraviny mají mnohonásobně vyšší obsah vápníku než mléko.

Foto: z veřejných zdrojů

Níže si přečtěte o třech potravinách, které obsahem vápníku předčí mléko.

Vápník je důležitý minerál, který je nezbytný pro silné kosti, zdravé zuby, normální činnost srdce a svalů. Tradičně se má za to, že hlavním zdrojem vápníku je mléko. Ve skutečnosti však některé potraviny obsahují tohoto prvku ještě více než mléko. Společnost RBC-Ukrajina nás informuje o třech výrobcích, které obsahem vápníku předčí mléko.

Sezamová semínka – 975 mg vápníku na 100 g

Sezamová semínka jsou skutečným šampionem v obsahu vápníku. Pouhá 1 polévková lžíce sezamových semínek obsahuje přibližně 90 mg vápníku – to je více než sklenice mléka!

Výhody sezamových semínek:

  • Posiluje kosti a zuby
  • Podporuje kardiovaskulární systém
  • Zlepšuje stav pokožky, vlasů a nehtů

Jak používat: Přidejte sezam do salátů, jogurtu, pečiva nebo použijte jako sezamovou pastu (tahini).

Mandle – 264 mg vápníku na 100 g

Mandle jsou další skvělou rostlinnou potravinou bohatou na vápník. Obsahují také vitamin E, bílkoviny a zdravé tuky, takže jsou ideální pro zdravou výživu.

Výhody mandlí:

  1. Snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu
  2. Zlepšuje funkci mozku
  3. Pomáhá kontrolovat hladinu cukru v krvi

Jak konzumovat: Přidejte je do ovesných vloček, koktejlů nebo si připravte mandlové mléko.

Kapusta (listové zelí) – 254 mg vápníku na 100 g

Zelenina může být také skvělým zdrojem vápníku! Listová kapusta obsahuje vysoké množství této minerální látky a tělo ji výborně vstřebává.

Výhody kapusty:

  • Čistí tělo od toxinů
  • Posiluje imunitu
  • Podporuje zdraví očí a srdce

Jak konzumovat: Přidejte listy kapusty do salátů, připravte si koktejly nebo dušené maso s olivovým olejem.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: