Pečená ryba je nejen velmi chutné, ale také neuvěřitelně zdravé jídlo, které je ideální pro příznivce zdravé výživy.
Asi neexistuje nikdo, kdo by nemiloval křehké a šťavnaté pečené, smažené nebo grilované ryby. Je velmi chutná a velmi zdravá, navíc se snadno připravuje. Proto je čestným pokrmem na stole téměř každého Ukrajince. Pro zlepšení chuti ryby a plné odhalení její bohaté chuti doporučují profesionální kuchaři připravovat ji s citronem. Prozradíme vám, jak připravit rybu s citronem, abyste vytvořili skutečné kulinářské mistrovské dílo.
Jak připravit tu nejchutnější pečenou rybu: tajemství profesionálních kuchařů
- Výběr produktů. Vše bude záviset na osobních preferencích. Můžete si vzít červenou i bílou rybu. Kuchaři doporučují vybírat mořské ryby, mají nejvíce živin. Dále budete potřebovat středně velký citron, česnek, za studena lisovaný olivový olej, mořskou sůl a kořeněné bylinky.
- Způsob přípravy: Kuchyňskou směs připravte z rybího masa, které je vhodné pro přípravu pokrmů. Rybí filé důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou a v případě potřeby nakrájejte. Polovinu citronu nakrájejte na tenké plátky a druhou polovinu si vyhraďte na marinádu. Smíchejte olivový olej, sušené bylinky, drcený česnek, sůl a citronovou šťávu. Rybu položte na plech vyložený pergamenem, zalijte ji marinádou a navrch položte plátky citronu. Pokrm pečte 20 minut při teplotě 200 °C. Nejlépe se podává s hnědou rýží nebo pečenou zeleninou.
Takový pokrm je vhodnější pro ty, kteří dodržují dietu a pravidla zdravé výživy. Pečená ryba s citronem si zachovává všechny živiny a kvalitní bílkoviny, proto je považována za nejzdravější. Citron navíc zvýrazňuje chuť a plně odhaluje aroma ryby, takže profesionální kuchaři doporučují připravovat tento produkt pouze s citronem.
Proč byste neměli smažit řízky ihned po uvaření mletého masa
Udělejte to takhle a ryby se už nebudou lepit na pánev: tajemství německých hospodyněk
Zkušené hostitelky nikdy nevyhazují použité čajové sáčky a tady je důvod, proč.