Jak uvařit perlovou kaši, aby byla měkká a chutná: s chutí ji snědí i děti

Rýži, pohanku, ovesné vločky, bulgur a proso lidé vaří často, ale perlovou kaši najdeme na stole mnohem méně často, protože si mnoho lidí myslí, že je obtížné ji uvařit rychle a chutně. Ve skutečnosti je vše mnohem jednodušší, pokud znáte několik užitečných rad.

Perlovou kaši si lidé často spojují s nepříjemnými vzpomínkami ze školní jídelny. Ve skutečnosti jde ale nejen o užitečnou, ale i velmi chutnou krupici, jen je třeba znát pár jednoduchých triků. Můžete ji rychle uvařit i bez namáčení, pokud použijete jedno tajemství nebo správnou techniku.

A teď k té technice. Multicooker-scorovarka je skutečným pomocníkem v kuchyni, který výrazně zkracuje dobu přípravy jakýchkoli pokrmů, včetně perlovky. Je třeba vzít 200 g krup, propláchnout je do čisté vody, pak je vložit do mísy multicookeru, zalít 600 ml vody, přidat špetku soli a pepře (podle potřeby). Po uvaření můžete přidat kousek másla na dochucení.

V režimu „Kaše“ bude perličková polévka hotová za 20-25 minut, pokud máte multivarku-svařák. V opačném případě bude trvat dvakrát déle než u běžného multicookeru. Pokud chcete, aby kaše nebyla uvařená, vařte ji 30 minut v tlakovém hrnci nebo hodinu v běžném multicookeru. Pokud tuto techniku nemáte, můžete perlovou kaši uvařit na vařiči.

K tomu je třeba na jeden šálek perliny vzít 4 nebo 5 šálků vody: méně vody udělá kaši drobivou a více – krémovou. Poté, co perlovku propláchnete, zalijte ji dvěma sklenicemi vody, přiveďte k varu a vařte 5-7 minut. Poté zbytek vody slijte. Poté kroupy opět zalijeme 2-3 sklenicemi studené vody, přidáme koření, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a za občasného míchání vaříme 25 minut.

Perlovka s máslem je samozřejmě výborná, ale mnohem zajímavější je, když se vaří s různými přísadami. Můžete vzít houby, osmahnout mrkev a cibuli a pak to vše přidat do perlovky během vaření. Výborně se také kombinuje perlovka s masem. Pro intenzivnější chuť můžete přidat česnek. Pokud chcete připravit sladkou kaši, zkuste přidat jablka a med nebo dýni, cukr a smetanu. Existuje mnoho variant vaření perlovky a pokaždé bude zajímavější a chutnější.

  • Přidejte tyto domácí prostředky do vody a prach se vám na nábytek „nalepí“ navždy: Jak uklízet méně často
  • Která semínka klíčí jen ve tmě a která potřebují světlo: pojďme to zjistit
  • Geniální trik, který pomůže některým potravinám: Proč dávat nádobu se solí do lednice?
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: