Bramborová kaše je jedním z nejočekávanějších pokrmů v každodenním jídelníčku Ukrajinců. A samotné brambory jsou považovány za velmi oblíbenou zeleninu.
Pokud ale chcete, aby vaše bramborové pokrmy byly ještě chutnější, stojí za to vyzkoušet tento geniální nápad, až budete příště dělat bramborovou kaši. Jak vysvětluje spisovatelka a autorka receptů Emma Laperrucková. Na webových stránkách Food52.je přidání soli a octa do bramborové kaše snadným způsobem, jak ji udělat bohatší a gurmánštější bez použití drahých nebo těžko dostupných ingrediencí. Nepotřebujete lanýžový olej ani čerstvě nastrouhaný parmazán – stačí stará dobrá sůl a ocet!
I když se přidání octa do bramborové kaše může zdát na první pohled zvláštní, není to nereálné, pokud jste vyzkoušeli chipsy se solí a octem – jsou neuvěřitelně chutné a skutečně chuťově výrazné. Laperruqueův jednoduchý recept tyto chutě jednoduše přenáší do krémového pokrmu, který dáváme na stůl místo křupavých brambůrků.
Proč jsou klasické chipsy se solí a octem tak oblíbené? Přidání mírně kyselého octa do škrobnaté zeleniny, jako jsou brambory, nejen zvýrazní chuťový profil, ale také pomůže změkčit hlízy. Stačí obyčejný silný ocet, jako je bílý nebo rýžový, ale silně aromatickým octům, jako je balzamikový ocet, se raději vyhněte, protože mohou bramborám dodat zvláštní pachuť.
Jak píše Laperruque, většina kuchařů solí brambory pouze jednou – při přípravě kaše nebo již po vložení brambor do servírovací mísy. Doporučuje kuchařům, aby vodu vydatně solili už při vaření brambor, pak přidávali další sůl při hnětení a později, když je pokrm hotový, posypali ho vločkovou mořskou solí.
- Tento tuk zbožňují játra a slinivka: podle odborníků na výživu je nejzdravější a nejsnadněji stravitelný.
- Jak uvařit vejce, když je nemůžete hodit do vroucí vody: osm minut – a snídaně je hotová.
- Jak udělat dokonalé těsto na knedlíky: přidejte jednu tajnou přísadu