Dlouho se věřilo, že ovesná kaše je nejlepší volbou pro snídani. Odborníci na výživu však nedávno dospěli k závěru, že to není tak úplně pravda, a identifikovali produkt, který je pro ranní jídlo ideální.
Výživa hraje klíčovou roli při udržování zdraví a kvality života. Odborníci na výživu věnují snídani zvláštní pozornost, protože právě ona dodává tělu energii na celý den. Tradičně nejoblíbenějšími ranními jídly jsou ovesné vločky s různými přísadami, toasty s avokádem, červenou rybou nebo vejci, müsli s jogurtem, míchaná vajíčka a sladká jídla, jako jsou vafle nebo croissanty s kávou.
Nakonec si každý vybere snídani podle svých preferencí a finančních možností. Pokud je však vaším cílem dodat tělu živiny a zároveň snížit hladinu cholesterolu v krvi, měli byste si přečíst výsledky zajímavé studie.
Po provedení řady studií dospěli odborníci k závěru, že nejužitečnější snídaně je zcela jiná, než jsme zvyklí se domnívat. Tento výrobek, na který mnoho lidí zapomnělo, se dá sehnat v každém obchodě a je poměrně levný.
Britská odbornice na výživu Helen Bondová v rozhovoru pro deník Mirror. uvedeno na .že nejlepší volbou pro zdravou snídani jsou konzervované fazole v kombinaci s vejci. Tato varianta nejen podporuje zdraví srdce, ale také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v těle.
Odbornice na výživu upozorňuje, že konzervované fazole jsou skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny, takže jsou ideální pro snídani. Vláknina podporuje zdraví trávicího traktu a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Fazole také poskytují dlouhotrvající pocit sytosti, což pomáhá při regulaci hmotnosti. Po tepelné úpravě pomáhají fazole snižovat hladinu cholesterolu a snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění.
- Přidejte k bramborové kaši jeden oblíbený produkt: takovou extravaganci jste ještě neochutnali
- Tento tuk milují játra a slinivka: odborníci na výživu tvrdí, že je nejzdravější a nejsnáze stravitelný.
- Zda lze med skutečně skladovat věčně: odborníci nám prozradili, jaká je trvanlivost oblíbeného produktu.