Neohřívejte: tyto pokrmy je nejlepší jíst studené.

Pokrmy, které se nesní ihned, se téměř vždy posílají do lednice. Obvykle se ohřívají druhý den. Existují však některé výrobky, které se ohřívat nemohou. Přečtěte si o nich v materiálu TSN.ua.

Některé potraviny se prostě nesmí ohřívat, protože by mohly následně poškodit váš organismus. Nejlepší je buď je uvařit na jedno jídlo, nebo je poté sníst studené. Seznam sdílené kuchař Eugen Klopotenko.

Kuřecí maso

Ať už jste upekli celého ptáka, nebo vám zbyly vařené kousky, nemůžete je znovu ohřát. Nejlepší je přidat je studené do jakéhokoli salátu. V krajním případě je můžete v případě potřeby ohřát v troubě. Ale pomalu a při velmi nízké teplotě.

Do mikrovlnné trouby je však nesmíte dávat vůbec. Samozřejmě se pokrm velmi rychle ohřeje, ale mikrovlny ovlivní bílkoviny v mase, po kterých mohou způsobit zažívací potíže. A také se výrazně zhorší chuť kuřete.

Brambory

Pokud brambory po uvaření nejíte, je lepší je později konzumovat studené nebo je přidat do nějakého salátu. Při ohřívání tohoto produktu se v něm rozkládá škrob, ztrácí také své zdravé vlastnosti a chuť se zcela změní.

Houby

Neuvěřitelná vůně a výjimečná chuť – proto milujeme pokrmy s houbami. Pokud však připravujete houby do rizota nebo těstovin, je nejlepší je rovnou sníst.

Pokud houby znovu ohřejete, bílkoviny v nich obsažené změní svou strukturu. To negativně ovlivní jejich zdravotní nezávadnost a chuť.

Celer

Používá se v celé řadě pokrmů. Přidává se například do vývaru nebo polévky. Po uvaření je však lepší celer jednoduše vyjmout z hrnce, než ho následně ohřívat.

Celer totiž obsahuje dusičnany, které se po druhém nebo třetím ohřátí mění na dusitany. A ty mají na organismus negativní vliv, protože působí toxicky. Toto pravidlo platí také pro špenát a mrkev.

Rýže

Rýži je nejlepší vařit pouze na jedno jídlo a neohřívat ji. Pokud je to však naléhavě nutné, nechte pokrm nejprve ohřát na pokojovou teplotu. To znamená, že stačí nechat hrnec v kuchyni a pak jej vložit do mikrovlnné trouby.

  • Jídlo podle pravidel: proč nezáleží jen na tom, co jíme, ale i kdy to děláme.
  • Bez jedlé sody: šest ingrediencí, kterými lze tento produkt v palačinkách nahradit
  • Jíst – nejíst: co se děje s tělem, když jdete spát hladoví
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Penzion Červené Blato - Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: