Odborníci na výživu doporučují jíst bílé maso, protože neobsahuje téměř žádný cholesterol.
Výběr masa závisí na chuti a preferencích každého člověka. Někdo má rád vepřové maso. A někdo si nedokáže představit den bez kuřecího masa.
Existuje však několik uznávaných definic toho, jaké maso je pro člověka považováno za nejzdravější.
Konvenční maso maso se dělí na dva druhy – červené a bílé. Kuřecí, krůtí, králičí, rybí a další mořské plody jsou bílým typem masa. Mezi červené maso patří hovězí, vepřové, jehněčí a kachní.
Odborníci na výživu jsou přesvědčeni, že. bílé maso je mnohem zdravější než červené. Červené maso má vyšší obsah tuku a cholesterolu, což způsobuje přibývání kilogramů navíc. Červené maso může být také škodlivé pro zdraví srdce. Vědci prokázali, že nadměrná konzumace tohoto druhu výrobku vede ke vzniku rakoviny.
Jaké je nejzdravější maso
Již dlouho je známo, že nejzdravějším masem pro člověka je králičí maso.. Vysvětlení je jednoduché, protože králičí maso je nejbohatší na bílkoviny, které lidské tělo nejrychleji stráví. Studie prokázaly, že bílkoviny králičího masa lidské tělo stráví téměř do konce – 90 %. Králičí maso se vyznačuje také nízkým obsahem kalorií a obsahem vitaminů skupiny B.
А nejekologičtější maso je koňské. To má jednoduché a srozumitelné vysvětlení. Koně přece nejsou na farmách krmeni antibiotiky a dalšími škodlivými léky jako jiná masná zvířata. Kromě toho koně téměř vždy žijí v ekologicky čistých podmínkách. Také bílkoviny v koňském mase jsou téměř dokonale vyvážené jako složka ve složení aminokyselin.
Důležité: doporučená denní dávka masa by měla být 1 gram na 1 kilogram tělesné hmotnosti. To znamená, že pokud vážíte 65 kilogramů, můžete denně sníst 65 gramů masa. Nejlepší je jíst maso dušené, vařené nebo pečené na otevřeném ohni.
Dříve jsme psali, kdo má přísně zakázáno konzumovat mořské řasy. Více se o tom dočtete v NOVINKY.
- Jaká tepová frekvence je považována za normální: parametry podle věku
- Který alkoholický nápoj obsahuje méně kalorií
- Protizánětlivá dieta: co to je a jaké jsou její výhody