Existuje mnoho potravin, po kterých se vám chce jíst ještě více.
Pocit hladu závisí na tom, zda máme hlad, ale také na tom, co jsme snědli. Různé potraviny mohou zvýšit chuť k jídlu. Například nakládaná a kyselá zelenina, sladkosti, káva a alkohol. Ovšem ovlivňují naši chuť k jídlu i různá koření. A to i v malém množství.
Jaké koření tedy může vyvolat silnou chuť k jídlu, se dočtete v materiálu TSN.ua.
Černá a červená paprika
Toto koření nejen okoření vaše pokrmy. Černý pepř stimuluje žaludek k produkci kyseliny chlorovodíkové, zatímco červený pepř zvyšuje krevní oběh. To zlepšuje trávení a pocit hladu.
Zázvor
Zázvor lze použít jak v čaji, tak v pokrmech. V obou případech se aktivuje trávení. Použití zázvoru navíc zmírňuje nevolnost.
Koriandr
Koriandr má velmi jemnou chuť. Přidává se do pečiva, polévek a omáček. Koření podporuje tvorbu trávicích enzymů, které ovlivňují chuť k jídlu.
Kurkuma
Především kurkuma prospívá játrům. Pomáhá také žaludku rychleji zpracovávat potravu, díky čemuž máte hlad.
Kmín
Kmín se používá proti žaludeční nevolnosti a ke zlepšení chuti k jídlu. Stimuluje také tvorbu žaludečních šťáv.
Hřebíček
Hřebíček má nejen zářivou vůni, ale může také aktivovat trávení. Často se používá při přípravě dezertů, nápojů a marinád.
Připomeňme, že dříve jsme psali o koření, které by nemělo chybět ve vaší kuchyni.
- Zabijáci pasu: potraviny a nápoje, po kterých vám roste břicho
- Jak skladovat zázvor: tři způsoby
Přihlaste se k odběru našich kanálů v Telegram и Viber.